0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Nicolò Zeno

Cărţi de Nicolò Zeno

Nicolò Zeno.
Nicolò Zeno

Nicolò Zeno (1515-1565) este istoric italian, matematician, cosmograf și patriciu venețian, membru al Consiliului celor X, cea mai înaltă magistratură venețiană din Serenissima Repubblica di Venezia.

Personalitate marcantă a epocii sale, Nicolò Zeno, descendent dintr-o antică familie fondatoare a cetății venețiene, Zeno este autorul a patru mari opere despre istoria orașului Veneția.

Volumul de față, „Despre originea barbarilor sau Cărțile geților“, este singurul din Istoria Universală care a mai rămas, celelalte dispărând în sec. al XVII-lea.

După moartea tatălui său, Nicolò Zeno are acces la anumite documente, scrisori și hărți antice aflate într-un bun stadiu de conservare, care aparțin iluștrilor săi străbuni. Plecând de la cercetarea acestora, își începe studiul pentru „Istoria“ sa, pentru a cărei completare va achiziționa, în propria librărie, lucrările a peste 1.600 de scriitori diverși, din toate timpurile.

Nicolò Zeno a examinat cărți care erau foarte puțin cunoscute în vremea sa și, mai mult decât sigur, s-a bazat și pe informațiile unui scriitor apocrif.

A fost printre primii istorici care și-a dat silința de a cerceta istoria Europei și a Asiei, înregistrând fapte petrecute cu multe secole înainte, deschizând și altora calea spre cunoașterea originilor geților, masageților, gepizilor, hunilor, vandalilor, ostrogoților și vizigoților.

Dacă doriți mai multe informații despre Nicolò Zeno puteți urma linkurile următoare:

en.wikipedia.org => Nicolò Zeno


Cărţi de Nicolò Zeno


Cărțile geților

Autor(i): Nicolò Zeno,
Editura: Uranus
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 360 (14x20 cm)
ISBN:9786066990196
Preţ: 50,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Am fost surprins să constat, citind cartea lui Nicolò Zeno, publicată în anul 1557, câte asemănări istorice există în ceea ce privește istoria geților, cu ceea ce a scris după trei sute de ani un alt italian, istoricul Carlo Troya.