0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Nisargadatta Maharaj

Cărţi de Nisargadatta Maharaj

Nisargadatta Maharaj.
Nisargadatta Maharaj

Sri Nisargadatta Maharaj (1897-1981) a fost un maestru spiritual indian și filozof Advaita Vedanta. Nisargadatta este considerat cel mai cunoscut profesor al Advaita Vedanta de la Ramana Maharshi încoace.

Ziua lui de naștere a coincis cu marea sărbătoare a lui Hanuman, zeul-maimuță din faimoasa epopee Ramayana.

La vârsta de optsprezece ani a plecat la Bombay, unde s-a apucat de negoțul cu mărunțișuri, s-a căsătorit și a avut 4 copii. Maruti (numele din naștere al lui Nisargadatta) a trăit viața banală și lipsită de evenimente deosebite a unui om obișnuit, până la vârsta mijlocie, fără nici cel mai mic semn al sfințeniei ce avea să urmeze.

Printre prietenii lui din această perioadă s-a numărat și unul dintre devoții lui Sri Siddharameshwar Maharaj, învățătorul spiritual al sectei hinduse Navnath Sampradaya.

La vârsta de 34 de ani a devenit și el discipol al lui Sri Siddharameshwar Maharaj. În urma practicii spirituale în care a fost inițiat treptat identitatea lui Maruti, măruntul negustor, s-a dizolvat și a ieșit la iveală personalitatea iluminată a lui Sri Nisargadatta Maharaj. Trei ani mai târziu, Maruti a avut prima experiență iluminatoare și și-a luat numele de Nisargadatta.

După experiența sa iluminatoare, Sri Nisargadatta a început să ducă viața duală a marilor înțelepți și clarvăzători care, în timp ce aparent trăiesc în lumea comună, trăiesc simultan și în altă lume - lumea conștiinței cosmice, atât de strălucitoare datorită infinitei cunoașteri.

El a continuat să-și conducă magazinul, dar în 1937, după moartea maestrului său, abandonându-și familia și afacerea, devine călugăr cerșetor, care a apucat drumul spre Himalaya unde plănuia să-și petreacă restul anilor în căutarea vieții eterne.

Curând, însă, realizând inutilitatea unei astfel de căutări, s-a întors pe același drum revenind acasă.

Viața eternă, a înțeles el, nu trebuia să fie căutată; o avea deja.

A fost un om inimos și delicat, cu un umor fin, absolut sincer - inspirând, călăuzind și sprijinind pe toți cei care veneau la el.

Dacă doriți mai multe informații despre Nisargadatta Maharaj puteți urma linkurile următoare:

en.wikipedia.org => Nisargadatta Maharaj


Cărţi de Nisargadatta Maharaj


Experiența vidului

Discursuri despre realizarea infinitului

Autor(i): Nisargadatta Maharaj
Editura: Mix
Colecţia: Alternative spirituale
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 175 (13x20 cm)
ISBN:9786068460543
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Această carte reprezintă transcrierea conversațiilor despre natura conștiinței și transcendență ale lui Sri Nisargadatta Maharaj.

Eu sunt acela

Autor(i): Nisargadatta Maharaj
Editura: Herald
Colecţia: Metanoia
Anul apariţiei: 2022
Pagini: 560 (13x20 cm)
ISBN:9789731118253
Preţ: 64,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Învață să trăiești fără a te preocupa de tine însuți. Pentru aceasta, trebuie să afli că ființa ta autentică este nesupusă, neînfricată, mereu biruitoare. O dată ce știi cu certitudine absolută că nimic nu te poate tulbura în afară de propria ta imaginație, ajungi să nu mai ții seama de dorințele și fricile tale, de conceptele și ideile tale și să trăiești numai și numai prin adevăr.

Remediul suprem

Dialoguri cu un maestru spiritual

Autor(i): Nisargadatta Maharaj
Editura: Eu sunt
Colecţia: Aici și acum
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 320 (13x20 cm)
Preţ: 26,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În spiritul înțeleptului Ramana Maharshi, el a prezentat Adevărul suprem al non-dualismului în maniera sa unică, din perspectiva realizării Sinelui.

Cuvintele ușor de înțeles, dar pline de putere ale acestui maestru ieșit din comun ne pot revela natura noastră ultimă. La fel ca în cazul maeștrilor zen din vechime, stilul lui Nisargadatta este direct, provocator și extrem de profund, revelând esența și evitând tot ceea ce nu este absolut esențial. Remediul suprem nu se adresează celor mulțumiți de felul în care înțeleg spiritualitatea, ci celor care caută un antidot puternic împotriva inconștienței.

Nectarul nemuririi

Conversații despre Etern

Autor(i): Nisargadatta Maharaj
Editura: Mix
Colecţia: Alternative spirituale
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 240 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Această carte a luat naștere în urma efortului comun al discipolilor lui Sri Nisargadatta Maharaj, care au transcris cu maximă acuratețe ultimele conversații despre transcendență ale maestrului.