0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Ovidiu Bojor

Cărţi de Ovidiu Bojor

Dr. Farm. Ovidiu Bojor este Absolvent al Institutului de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Facultatea de Farmacie, iar în 1952, după stagiul de practică, a obţinut titlul de doctor în Farmacie în 1968.

Dr. Farm. Ovidiu Bojor a fost cercetător ştiinţific şi Secretar ştiinţific la Centrul de Cercetări pentru Plante din Bucureşti, Cercetător ştiinţific principal la I.C.S.M.C.F. Bucureşti, Expert al Naţiunilor Unite pentru Dezvoltarea Industrială.

Dr. Farm. Ovidiu Bojor este preşedintele Patronatului „Planta Romanica“ din cadrul UGIR-1903 şi membru al Academiei de Ştiinţe Medicale.

Dr. Farm. Ovidiu Bojor a publicat în ţară, singur sau în colaborare, 25 de tratate de specialitate şi de informare ştiinţifică, printre care: „Farmacia naturii“, vol. I şi II, „Plantele medicinale de la A la Z“, „Miracole terapeutice ale plantelor“, „Flora medicinală a României“, „Fitoterapie tradiţională şi modernă“, „Pledoarie pentru viaţă lungă“, „Ghidul plantelor medicinale şi aromatice“, „Plante şi miresme biblice - hrană pentru suflet şi trup“.

Atât în ţară şi străinătate, dr. Farm. Ovidiu Bojor a comunicat şi publicat peste 200 de lucrări ştiinţifice şi peste 500 de articole de informare ştiinţifică în reviste, săptămânale şi cotidiene.

De asemenea a condus expediţii ştiinţifice pentru exploatarea florei medicinale din Himalaia şi a publicat lucrarea „Himalaya - patria plantelor medicinale“.

A participat la misiuni exploratorii în Afghanistan şi în Africa (Ruanda, Tanzania, Uganda, Burundi şi Botswana).

Dr. Farm. Ovidiu Bojor este deţinător a peste 35 de brevete de invenţie, majoritatea aplicate în cercetare şi în producţie. Ultimele două au fost medaliate cu aur şi argint aurit la Saloanele Internaţionale de Invenţii la Bucureşti şi Geneva.


Cărţi de Ovidiu Bojor


Himalaya, de la Ayurveda la medicina modernă

Himalaya, de la Ayurveda la medicina modernă. Editura Dharana
CumpărDetalii carte

Autor(i): Acad. dr. farm. Ovidiu Bojor, Dr. Laura Miclăuş,
Editura: Dharana
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 174 (17x24 cm)
Preţ: 25,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ca sistem holistic de diagnostic şi tratament, ayurveda consideră că starea de sănătate poate fi asigurată doar păstrând un echilibru între corp, minte şi suflet şi trăind în armonie cu natura. Ayurveda pune accent pe prevenirea îmbolnăvirii şi apreciază că alimentaţia şi stilul de viaţa sunt esenţiale pentru menţinerea echilibrului fizic şi emoţional.