0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Patanjali

Cărţi de Patanjali

Din punct de vedere istoric, PATANJALI a trăit undeva între anii 500 şi 200 Î.H., dar tot ce ştim despre acest străvechi maestru spiritual provine din legende şi mituri.

Despre Patanjali se spune că a fost un svayambhu, un suflet evoluat care s-a încarnat de bună voie pentru a ajuta umanitatea. El şi-a asumat o formă umană, a experimentat bucuria şi durerea şi a învăţat să se detaşeze de toate acestea. În „Yoga Sutra“, Patanjali descrie căile prin care putem transcende afecţiunile trupului şi fluctuaţiile minţii: obstacole majore în calea dezvoltării spituale.

Patanjali a scris despre trei subiecte: gramatică, medicină şi yoga. „Yoga Sutra“ este lucrarea sa principală şi conţine în ea esenţa cunoaşterii umane. Asemeni perlelor înşirate pe un fir de aţă, aforismele sau sutrele lui Patanjali formează un colier nepreţuit, o diademă de înţelepciune iluminată.


Cărţi de Patanjali


Yoga Sutra

Yoga Sutra. Editura Herald
Detalii carte

Autor(i): Patanjali
Editura: Herald
Colecţia: Princeps
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 224 (13x22 cm)
Preţ: 32,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Patanjali îşi însuşeşte întreaga filosofie Samkya, dar, după părerea lui, cunoaşterea metafizică nu poate singură să-l conducă pe om la eliberare.

Yoga Sutra

Yoga Sutra. Editura Ram
CumpărDetalii carte

comentată de Atmananda

Autor(i): Patanjali
Editura: Ram
Anul apariţiei: 2006
Pagini: 239 (13x20 cm)
Preţ: 22,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Yoga Sutra“ lui Patanjali e scrisă în cuvinte simple, concise şi are o profundă inspiraţie divină. După mai mult de douăzeci de secole, rămân proaspete, fascinante şi vor rămâne aşa pentru totdeauna.