0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Peter F. Drucker

Cărţi de Peter F. Drucker

Peter Ferdinand Drucker (1909-2005) este cel mai important gânditor al managementului și afacerilor din veacul al XX-lea.

A fost un om prolific, chiar și la nouăzeci de ani. Opera lui Drucker este atotcuprinzătoare, ultima sa carte, „Management Challenges for the 21st Century“, fiind scrisă cu puțin înainte de a împlini 90 de ani.

S-a născut în Austria, unde tatăl său, Adolph, era economist-șef în cadrul administrației civile austriece. (Freud îi fusese mamei sale profesor de psihiatrie la universitate.) Primele experiențe trăite în Austria anilor 1920-1930 au avut o mare influență asupra sa.

Înainte de a se muta în America, în 1937, Drucker a lucrat ca jurnalist la Londra. Prima sa carte, „Concept of the Corporation“, 1946, a constituit o analiză originală a complicatului mecanism intern al companiei General Motors, revelând faptul că gigantul din industria automobilelor este un sistem social complicat, nu o mașină economică.

Producția de cărți a lui Drucker a fost completată de o carieră oarecum mai discretă de profesor și consultant.

Între 1942 și 1949 a fost profesor de filozofie și politologie la Colegiul Bennington, după care, în 1950, a devenit profesor de management la Universitatea New York, „primul om din lume care a avut un asemenea titlu și care a predat o asemenea materie“, își amintește el cu mândrie.

Din 1971, Drucker a fost profesor la Școală Postuniversitară Claremont din California.

De asemenea, a ținut conferințe pe teme de artă orientală, a avut o pasiune de nezdruncinat pentru Jane Austen și a scris două romane (care nu s-au bucurat de același succes ca și cărțile de management).

În Who`s Who, Drucker menționează excursiile pe munte drept una dintre pasiunile sale.

Drucker se considera în egală măsură gazetar, profesor și consultant. (Dintre opțiunile profesionale, a exclus una: „Aș fi un manager foarte slab. Iremediabil. Iar să lucrez într-o companie m-ar plictisi de moarte.“)

Autobiografia sa poartă titlul „Adventures of a Bystander“, evidențiind prin acesta rolul său de gazetar care observă tendințele și care se ferește să se implice direct.

„Am fost tot timpul incorect din punct de vedere politic. N-am aparținut niciodată cercului exterior și cu atât mai puțin celui interior. Nu, eu sunt un outsider și un independent,“ afirma Drucker în 1996.


Cărţi de Peter F. Drucker


The essential Drucker

The essential Drucker. Editura Meteor Press
CumpărDetalii carte

Selecție din lucrările de management ale lui Peter F. Drucker

Autor(i): Peter F. Drucker
Editura: Meteor Press
Colecţia: Mari maeștri
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 304 (17x24 cm)
Preţ: 33,72 Lei
Disponibilitate: în stoc

Lucrarea lui Peter Drucker, care cuprinde cele mai reușite eseuri ale sale, analizează vasta și atât de preocupanta problematică a managementului, a individului și a societății.

Prin felul său perspicace și global de a vedea lucrurile, el leagă aceste teme ale lumii actuale, realizând o lucrare care cuprinde, într-un singur volum, scrierile sale cele mai importante și mai convingătoare.