0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Peter F. Drucker

Cărţi de Peter F. Drucker

Peter Ferdinand Drucker (1909-2005) este cel mai important gânditor al managementului şi afacerilor din veacul al XX-lea.

A fost un om prolific, chiar şi la nouăzeci de ani. Opera lui Drucker este atotcuprinzătoare, ultima sa carte, „Management Challenges for the 21st Century“, fiind scrisă cu puţin înainte de a împlini 90 de ani.

S-a născut în Austria, unde tatăl său, Adolph, era economist-şef în cadrul administraţiei civile austriece. (Freud îi fusese mamei sale profesor de psihiatrie la universitate.) Primele experienţe trăite în Austria anilor 1920-1930 au avut o mare influenţă asupra sa.

Înainte de a se muta în America, în 1937, Drucker a lucrat ca jurnalist la Londra. Prima sa carte, „Concept of the Corporation“, 1946, a constituit o analiză originală a complicatului mecanism intern al companiei General Motors, revelând faptul că gigantul din industria automobilelor este un sistem social complicat, nu o maşină economică.

Producţia de cărţi a lui Drucker a fost completată de o carieră oarecum mai discretă de profesor şi consultant.

Între 1942 şi 1949 a fost profesor de filozofie şi politologie la Colegiul Bennington, după care, în 1950, a devenit profesor de management la Universitatea New York, „primul om din lume care a avut un asemenea titlu şi care a predat o asemenea materie“, îşi aminteşte el cu mândrie.

Din 1971, Drucker a fost profesor la Şcoală Postuniversitară Claremont din California.

De asemenea, a ţinut conferinţe pe teme de artă orientală, a avut o pasiune de nezdruncinat pentru Jane Austen şi a scris două romane (care nu s-au bucurat de acelaşi succes ca şi cărţile de management).

În Who`s Who, Drucker menţionează excursiile pe munte drept una dintre pasiunile sale.

Drucker se considera în egală măsură gazetar, profesor şi consultant. (Dintre opţiunile profesionale, a exclus una: „Aş fi un manager foarte slab. Iremediabil. Iar să lucrez într-o companie m-ar plictisi de moarte.“)

Autobiografia sa poartă titlul „Adventures of a Bystander“, evidenţiind prin acesta rolul său de gazetar care observă tendinţele şi care se fereşte să se implice direct.

„Am fost tot timpul incorect din punct de vedere politic. N-am aparţinut niciodată cercului exterior şi cu atât mai puţin celui interior. Nu, eu sunt un outsider şi un independent,“ afirma Drucker în 1996.


Cărţi de Peter F. Drucker


The essential Drucker

The essential Drucker. Editura Meteor Press
CumpărDetalii carte

Selecţie din lucrările de management ale lui Peter F. Drucker

Autor(i): Peter F. Drucker
Editura: Meteor Press
Colecţia: Mari maeştri
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 304 (17x24 cm)
Preţ: 33,72 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Lucrarea lui Peter Drucker, care cuprinde cele mai reuşite eseuri ale sale, analizează vasta şi atât de preocupanta problematică a managementului, a individului şi a societăţii.

Prin felul său perspicace şi global de a vedea lucrurile, el leagă aceste teme ale lumii actuale, realizând o lucrare care cuprinde, într-un singur volum, scrierile sale cele mai importante şi mai convingătoare.