0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Pierre Maurice Marie DUHEM

Cărţi de Pierre Maurice Marie DUHEM

Pierre Maurice Marie DUHEM, cunoscut pentru analizele lui asupra indeterminării, criteriilor experimentale şi a dezvoltării ştiinţei în Evul Mediu, a fost un filozof francez preocupat de fizică (Leçons sur l`electricite et le magnetisme), matematică (Les origines de la statique) şi filozofia ştiinţei (La theorie physique son objet et sa structure).

Studiile lui Duhem au adus o contribuţie majoră pentru ştiinţa secolului XX, în special pentru domeniul hidrodinamicii, elasticităţii şi termodinamicii (L`evolution de la mecanique).

Redactate între 1913 şi 1959, cele 10 volume care formează corpusul Le Systeme du Monde. Histoire des Doctrines cosmologiques de Platon a Copernic, reprezintă opera fundamentală a lui Duhem, o istorie a ştiinţei ce constituie o descriere detaliată a evoluţiei gândirii şi ideilor ştiinţifice, cât şi o sinteză subtilă a marilor dezbateri ce au frecventat ştiinţa, de la Platon şi până în veacul al XIV-lea.

Spre deosebire de ceilalţi istorici care l-au precedat, cum au fost Voltaire sau Condorcet, Duhem acordă o atenţie sporită însemnătăţii Evului Mediu în evoluţia ştiinţei, aceasta constituind totodată partea de inovaţie a lucrărilor sale.


Cărţi de Pierre Maurice Marie DUHEM


Doctrina cosmologică a Kabalei

Doctrina cosmologică a Kabalei. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Pierre Maurice Marie DUHEM
Editura: Herald
Colecţia: Logos
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 192 (13x20 cm)
Preţ: 23,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Doctrina cosmologică a Kabalei“ constituie cel de-al cincilea volum al monumentalei „Histoire des Doctrines cosmologiques de Platon a Copernic“, publicată de Pierre Duhem între 1913 şi 1959 şi în care acesta întreprinde o sinteză a doctrinei kabbalei, pornind de la principalele tradiţii iudaice de înţelegere a Divinităţii, aşa cum apare ea schiţată în cărţile ei fundamentale, de la Sepher Yezirath şi Zohar şi până la Masora, Misna, Tora şi Talmudul.