0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Listă autori
 3. Cărţi de Radu Constantin

Cărţi de Radu Constantin

Radu Constantin este expert criminalist autorizat în expertiza grafică şi tehnică a documentelor cu o experienţă de 35 de ani, este membru aderent al Societăţii Franceze de Grafologie şi al Asociaţiei Grafologice Italiene, membru al Societăţii Române de Criminologie şi Criminalistică şi al Asociaţiei Criminaliştilor din România, membru fondator, ex-secretar general al Societăţii Române de Grafologie, membru fondator, ex-vicepreşedinte al Asociaţiei Grafologice din România.

Este licenţiat al Facultăţii de Drept „Nicolae Titulescu“ a Universităţii din Craiova, studii postuniversitare în ştiinţe juridice, participant la Cursul de Grafologie de patru ani (1991-1995) al profesorului Andrei Athanasiu, ex-cadru didactic universitar la disciplina Criminalistică, autor, coautor, colaborator şi coordonator la lucrări şi articole în domeniile Grafologiei şi Criminalisticii (cu precădere în expertiza criminalistică a scrisului şi a documentelor), din care menţionăm:

 • „Grafologia criminologică. Tendinţa criminală în scris“, Ed. PACO, Bucureşti, 1996 (coautor)
 • „Curs de Grafologie“, Ed. Pan-Publishing House, Bucureşti, 1997 (colaborator)
 • „Suferinţă şi creaţie. Influenţa suferinţei şi a bolii asupra personaliăţii şi operei marilor creatori de cultură“, Ed. Tehnică, Bucureşti, 1998 (colaborator)
 • „Management şi Grafologie“, Ed. Universitaria, Craiova, 1999 (coautor), carte recenzată de Doamna Iride Ziosi Conficoni - preşedintele Asociaţiei Grafologice Italiene în revista Attualita Grafologica, Nr. 86/2003, pag! 19
 • „Expertiza grafică şi raţionamentul prin analogie“, Ed. Tehnică, Bucureşti, 2000, (coautor) carte recenzată de prof. Silvio Lena în revista Scrittura. Rivista di problemi grafologici, Nr. 116/200, pag. 65, dar şi de către Doamna Iride Ziosi Conficoni - preşedintele Asociaţiei Grafologice Italiene în revista Attualita grafologica, Nr. 86/2003, pag. 19,
 • „Caracterologie şi grafologie. Eseuri“, ediţiile a I-a şi a II-a, Ed. Tehnică, Bucureşti, 2000 (coautor), iar ediţia a III-a, revăzută şi adăugită la Ed. ASAB, Bucureşti, 2007, carte recenzată de doamna Jacqueline Peugeot - Preşedinte de onoare al Societăţii Franceze de Grafologie, în revista La Graphologie, Nr. 241/2001, pag. 77
 • „Expertizele, mijloc de probă în procesul penal“ Ed. Tehnică, Bucureşti, 2000 (coordonator), carte recenzată de doamna Iride Ziosi Conficoni - Preşedintele Asociaţiei Grafologice Italiene în revista Attualita Grafologica, nr, 86/2003, pag. 19-20
 • „Managementul resurelor umane şi grafologia“ Ed. Universitaria, Craiova, 2004 (coautor)
 • „Grafologie“, Ed. ASAB, Bucureşti, 2006.

Pe lângă cărţile publicate, Radu Constantin a scris până în prezent articole care au apărut în ţară, dar şi în reviste de specialitate din Franţa şi Italia. A participat la emisiuni TV, dar şi la simpozioane naţionale şi congrese de grafologie care s-au ţinut la Bologna (2000 şi 2005), Paris (2002) şi Milano (2005).


Cărţi de Radu Constantin


Personalităţi ale lumii şi profilul lor grafologic - Vol. 1

Personalităţi ale lumii şi profilul lor grafologic - Vol. 1. Editura Asab
CumpărDetalii carte

Autor(i): Radu Constantin
Editura: Asab
Colecţia: Grafologie
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 1090 (17x24 cm)
Preţ: 59,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Profilurile grafologice de personalitate pe care le prezentăm în această carte, sunt rezultatul unei ştiinţe care, cum aminteam şi într-o lucrare anterioară, nu este îndeajuns cunoscută, motiv pentru care în paginile ce urmează facem o scurtă introducere, arătând ce este grafologia, valoarea şi limitele acesteia, paralelism între grafoscopie (ramură a Criminalisticii) şi grafologie, aplicaţiile grafologiei ş.a.

Cartea de faţă vine în întâmpinarea celor interesaţi de grafologie, dar şi a celor doritori de a se informa şi cu alte date mai puţin cunoscute până în prezent care privesc personalităţile studiate.

Caracterologie şi grafologie, Ed. a IV-a

Caracterologie şi grafologie, Ed. a IV-a. Editura Asab
Detalii carte

Tipologiile umane, tendinţa criminală în scris, tendinţa suicidară în scris

Autor(i): Prof. dr. doc. Andrei Athanasiu, Radu Constantin
Editura: Asab
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 210 (17x24 cm)
Preţ: 54,50 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea „Caracterologie şi grafologie“ este foarte utilă celor care sunt interesaţi de domeniul analizei grafologice şi care doresc să înţeleagă modul în care aceasta funcţionează.