0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Listă autori
 3. Cărţi de Radu Constantin

Cărţi de Radu Constantin

Radu Constantin este expert criminalist autorizat în expertiza grafică și tehnică a documentelor cu o experiență de 35 de ani, este membru aderent al Societății Franceze de Grafologie și al Asociației Grafologice Italiene, membru al Societății Române de Criminologie și Criminalistică și al Asociației Criminaliștilor din România, membru fondator, ex-secretar general al Societății Române de Grafologie, membru fondator, ex-vicepreședinte al Asociației Grafologice din România.

Este licențiat al Facultății de Drept „Nicolae Titulescu“ a Universității din Craiova, studii postuniversitare în științe juridice, participant la Cursul de Grafologie de patru ani (1991-1995) al profesorului Andrei Athanasiu, ex-cadru didactic universitar la disciplina Criminalistică, autor, coautor, colaborator și coordonator la lucrări și articole în domeniile Grafologiei și Criminalisticii (cu precădere în expertiza criminalistică a scrisului și a documentelor), din care menționăm:

 • „Grafologia criminologică. Tendința criminală în scris“, Ed. PACO, București, 1996 (coautor)
 • „Curs de Grafologie“, Ed. Pan-Publishing House, București, 1997 (colaborator)
 • „Suferință și creație. Influența suferinței și a bolii asupra personaliății și operei marilor creatori de cultură“, Ed. Tehnică, București, 1998 (colaborator)
 • „Management și Grafologie“, Ed. Universitaria, Craiova, 1999 (coautor), carte recenzată de Doamna Iride Ziosi Conficoni - președintele Asociației Grafologice Italiene în revista Attualita Grafologica, Nr. 86/2003, pag! 19
 • „Expertiza grafică și raționamentul prin analogie“, Ed. Tehnică, București, 2000, (coautor) carte recenzată de prof. Silvio Lena în revista Scrittura. Rivista di problemi grafologici, Nr. 116/200, pag. 65, dar și de către Doamna Iride Ziosi Conficoni - președintele Asociației Grafologice Italiene în revista Attualita grafologica, Nr. 86/2003, pag. 19,
 • „Caracterologie și grafologie. Eseuri“, edițiile a I-a și a II-a, Ed. Tehnică, București, 2000 (coautor), iar ediția a III-a, revăzută și adăugită la Ed. ASAB, București, 2007, carte recenzată de doamna Jacqueline Peugeot - Președinte de onoare al Societății Franceze de Grafologie, în revista La Graphologie, Nr. 241/2001, pag. 77
 • „Expertizele, mijloc de probă în procesul penal“ Ed. Tehnică, București, 2000 (coordonator), carte recenzată de doamna Iride Ziosi Conficoni - Președintele Asociației Grafologice Italiene în revista Attualita Grafologica, nr, 86/2003, pag. 19-20
 • „Managementul resurelor umane și grafologia“ Ed. Universitaria, Craiova, 2004 (coautor)
 • „Grafologie“, Ed. ASAB, București, 2006.

Pe lângă cărțile publicate, Radu Constantin a scris până în prezent articole care au apărut în țară, dar și în reviste de specialitate din Franța și Italia. A participat la emisiuni TV, dar și la simpozioane naționale și congrese de grafologie care s-au ținut la Bologna (2000 și 2005), Paris (2002) și Milano (2005).


Cărţi de Radu Constantin


Personalități ale lumii și profilul lor grafologic - Vol. 1

Personalități ale lumii și profilul lor grafologic - Vol. 1. Editura Asab
Detalii carte

Autor(i): Radu Constantin
Editura: Asab
Colecţia: Grafologie
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 1090 (17x24 cm)
Preţ: 59,95 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Profilurile grafologice de personalitate pe care le prezentăm în această carte, sunt rezultatul unei științe care, cum aminteam și într-o lucrare anterioară, nu este îndeajuns cunoscută, motiv pentru care în paginile ce urmează facem o scurtă introducere, arătând ce este grafologia, valoarea și limitele acesteia, paralelism între grafoscopie (ramură a Criminalisticii) și grafologie, aplicațiile grafologiei ș.a.

Cartea de față vine în întâmpinarea celor interesați de grafologie, dar și a celor doritori de a se informa și cu alte date mai puțin cunoscute până în prezent care privesc personalitățile studiate.

Caracterologie și grafologie, Ed. a IV-a

Caracterologie și grafologie, Ed. a IV-a. Editura Asab
Detalii carte

Tipologiile umane, tendința criminală în scris, tendința suicidară în scris

Autor(i): Prof. dr. doc. Andrei Athanasiu, Radu Constantin,
Editura: Asab
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 210 (17x24 cm)
Preţ: 54,50 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea „Caracterologie și grafologie“ este foarte utilă celor care sunt interesați de domeniul analizei grafologice și care doresc să înțeleagă modul în care aceasta funcționează.