0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Raimon Panikkar

Cărţi de Raimon Panikkar

Raimon Panikkar este socotit unul dintre cei mai mari teologi creştini ai secolului XX.

Născut dintr-un tată hindus şi o mamă catolică, el şi-a făcut studiile în Europa şi în India, înainte de a obţine mai multe doctorate în ştiinţe şi teologie şi a fi hirotonit ca preot în 1946.

Lungii săi ani de meditaţie şi de apropiere de mistică indiană, apoi profesoratul în universităţile americane, au făcut din el un filozof erudit, stăpânind mai multe limbi vechi şi moderne şi un înţelept centrat pe căutarea unităţii şi a simplităţii.

În prezent este preşedinte al Centrului pentru Studii interculturale şi religioase (California); preşedinte al Centrului pentru studii interculturale (Catalonia); vicepreşedinte al Centrului Teilhard pentru viitorul omului (Marea Britanie); membru al Institutului Internaţional de filosofie (Paris).

A scris numeroase cărţi (între care „Elogiul simplului – călugărul ca arhetip universal“; „Necunoscutul Cristos al hinduismului - spre o cristofanie ecumenică“; „Dialogul intrareligios“; „Dumnezeu, Iahve, Allah, Siva – dialogul inevitabil“) ce se constituie ca tot atâtea interogaţii asupra pluralităţii culturilor şi religiilor, fără ca prin aceasta să-şi relativizeze propria credinţă.


Cărţi de Raimon Panikkar


Între Dumnezeu şi Cosmos

Între Dumnezeu şi Cosmos. Editura Herald
CumpărDetalii carte

O viziune non-dualistă a realităţii

Autor(i): Raimon Panikkar
Editura: Herald
Colecţia: Maeştrii spirituali
Anul apariţiei: 2006
Pagini: 240 (13x20 cm)
Preţ: 26,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea „Între Dumnezeu şi cosmos“ este o sumă de dialoguri purtate cu Gwendoline Jarczyk, filozof specialist în Hegel şi Meister Eckhart. Aici Raimon Panikkar ne oferă viziunea sa trinitară asupra realităţii, în care omul se află la punctul de întâlnire al lui Dumnezeu cu cosmosul, şi ne invită să descoperim natura non-duală a realului.

De-a lungul cărţii, reflecţia se construieşte în jurul unor teme precum: experienţă mistică, dialogul inter şi intrareligios, răul, raporturile Bisericii cu spiritualităţile orientale, etica ştiinţei etc.