0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Raimon Panikkar

Cărţi de Raimon Panikkar

Raimon Panikkar este socotit unul dintre cei mai mari teologi creștini ai secolului XX.

Născut dintr-un tată hindus și o mamă catolică, el și-a făcut studiile în Europa și în India, înainte de a obține mai multe doctorate în științe și teologie și a fi hirotonit ca preot în 1946.

Lungii săi ani de meditație și de apropiere de mistică indiană, apoi profesoratul în universitățile americane, au făcut din el un filozof erudit, stăpânind mai multe limbi vechi și moderne și un înțelept centrat pe căutarea unității și a simplității.

În prezent este președinte al Centrului pentru Studii interculturale și religioase (California); președinte al Centrului pentru studii interculturale (Catalonia); vicepreședinte al Centrului Teilhard pentru viitorul omului (Marea Britanie); membru al Institutului Internațional de filosofie (Paris).

A scris numeroase cărți (între care „Elogiul simplului – călugărul ca arhetip universal“; „Necunoscutul Cristos al hinduismului - spre o cristofanie ecumenică“; „Dialogul intrareligios“; „Dumnezeu, Iahve, Allah, Siva – dialogul inevitabil“) ce se constituie ca tot atâtea interogații asupra pluralității culturilor și religiilor, fără ca prin aceasta să-și relativizeze propria credință.

Dacă doriți mai multe informații despre Raimon Panikkar puteți urma linkurile următoare:

en.wikipedia.org => Raimon Panikkar

raimon-panikkar.org => Raimon Panikkar

raimon-panikkar.org => Raimon Panikkar


Cărţi de Raimon Panikkar


Între Dumnezeu și Cosmos

O viziune non-dualistă a realității

Autor(i): Raimon Panikkar
Editura: Herald
Colecţia: Maeștrii spirituali
Anul apariţiei: 2006
Pagini: 240 (13x20 cm)
ISBN:9789737970802
Preţ: 26,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea „Între Dumnezeu și cosmos“ este o sumă de dialoguri purtate cu Gwendoline Jarczyk, filozof specialist în Hegel și Meister Eckhart. Aici Raimon Panikkar ne oferă viziunea sa trinitară asupra realității, în care omul se află la punctul de întâlnire al lui Dumnezeu cu cosmosul, și ne invită să descoperim natura non-duală a realului.

De-a lungul cărții, reflecția se construiește în jurul unor teme precum: experiență mistică, dialogul inter și intrareligios, răul, raporturile Bisericii cu spiritualitățile orientale, etica științei etc.