0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Rupert Sheldrake

Cărţi de Rupert Sheldrake

Rupert Sheldrake.
Rupert Sheldrake

Rupert Sheldrake (28 iunie 1942) este un autor și cercetător englez în parapsihologie.

A lucrat ca biochimist la Universitatea Cambridge, unde a studiat biologia dezvoltării ca membru al Clare College și ca membru Societății Regale.

A fost fiziolog principal al plantelor la Institutul Internațional de Cercetare a Culturilor din Zonele Tropicale Semiaride, Hyderabad, India.

În perioada 2005-2010 a fost director al proiectului Perrott-Warrick de cercetarea abilităților umane și animale inexplicabile, finanțat de Trinity College, Cambridge - Anglia.

Alte subiecte cercetate de Rupert Sheldrake includ fenomenele paranormale, cum ar fi precogniția, cercetarea empirică a telepatiei și efectul privirii psihice (sau scopestezie, senzația că cineva te fixează cu privirea, altfel spus, capacitatea unor persoane de a simți că sunt privite de altcineva, deși ele nu văd acea persoană care le privește).

Rupert Sheldrake este și membru al Institutului de Științe Noetice, Petaluma, California.

Însă cel mai mult Rupert Sheldrake, este cunoscut pentru ipoteza sa privind rezonanța morfică / câmp morfic / câmp morfogenetic.

Acești termeni de „câmp morfic“, „câmp morfogenetic“ sau „rezonanță morfică“, se referă la un câmp subtil (asemănător cu câmpul magnetic din fizica clasică) și care ar conține o anumită informație fără a fi totuși alcătuit din materie. Conform lui Sheldrake acest câmp morfic ar avea un rol decisiv în comportamentul ființelor vii, deoarece fiecare specie ar moșteni caracteristicile și comportamentele sale prin intermediul acestui câmp.

Acest concept de „câmp morfic“ include, „câmpuri morfogenetice, comportamentale, sociale, culturale și mentale, ce sunt formate și menținute prin rezonanța morfică a unor unități morfice anterioare similare și care se află sub influența câmpurilor de același tip. Ele înglobează un fel de memorie cumulativă și tind să devină din ce în ce mai frecvente“. Memoria câmpurilor morfice ar ajuta ființele să acționeze într-o anumită situație pe care nu au mai experimentat-o până atunci, dar care a fost experimentată anterior de alți membrii ai acelei specii.

Dacă doriți mai multe informații despre Rupert Sheldrake puteți urma linkurile următoare:

sheldrake.org => Rupert Sheldrake

en.wikipedia.org => Rupert Sheldrake

researchgate.net => Rupert Sheldrake


Cărţi de Rupert Sheldrake


O nouă știință a vieții

Rezonanța morfică

Autor(i): Rupert Sheldrake
Editura: Firul Ariadnei
Anul apariţiei: 2006
Pagini: 272 (13x20 cm)
ISBN:9789738746909
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

„O nouă știință a vieții - rezonanța morfică“ este o nouă carte excentrică scrisă de cunoscutul on de știință Rupert Sheldrake și totodata o prezentare atrăgătoare a unei ipoteze interesante.