0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Sandra Pralong

Cărţi de Sandra Pralong

Născută la Bucureşti şi crescută în Elveţia şi Statele Unite ale Americii, Sandra Pralong (Budiş pe numele de fată) are un doctorat în Ştiinţe Politice, obţinut la Institut de Sciences Politiques din Paris, a absolvit HEC în Elveţia şi are două masterate, unul în Drept Internaţional şi Diplomaţie, la Fletcher School of Law and Diplomacy, Boston, şi unul în Filosofie Politică, la Columbia University din New York.

A predat economie în Africa de Vest şi Ştiinţe Politice la New York şi Bucureşti şi scrie, în ţară şi în străinătate, despre etică, societatea civilă şi dezvoltare economică.

Se întoarce în România la începutul anului 1990 pentru a pune bazele Fundaţiei Soroş pentru o Societate Deschisă în România şi Moldova, fundaţie care a finanţat începuturile societăţii civile în cele două ţări.

În ’89, înainte de a reveni în ţară, Sandra Pralong trăia la New York, unde era cel mai tânăr director al săptămânalului Newsweek, responsabilă pentru promovarea revistei în America de Nord.

În anii ’90, de la Bucureşti, colaborează cu CNN şi contribuie la deschiderea canalului de televiziune faţă de jurnaliştii din Europa Centrală şi de Est.

În 1994 pune pe picioare, la Praga, o agenţie de ştiri video în parteneriat cu televiziunile publice din Europa Centrală.

Revine în România în 1998 pentru a deveni consiliera preşedintelui României, responsabilă pentru relaţia cu romanii de pretutindeni şi comunicarea internaţională, iar în 2000 creează, la Bucureşti, Synergy Communications, pentru a consilia în strategie companii precum Dacia-Renault, Erste Bank, Google etc. şi organizaţii precum ONU, UNICEF, OCDE, Banca Mondială, Comisia Europeană etc.

În 2010, Sandra Pralong a publicat la Polirom cartea De ce m-am întors în România, în care 40 de personalităţi care au revenit din străinătate povestesc ce i-a motivat să se întoarcă acasă.


Cărţi de Sandra Pralong


De ce m-am întors în România

De ce m-am întors în România. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Autor(i): Sandra Pralong
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 440 (14x21 cm)
Preţ: 33,66 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Imaginea românilor despre ţările din Vest este aproape exclusiv pozitivă, lucru confirmat de numeroase sondaje.

Şi totuşi, mii dintre ei, care ar putea avea cariere strălucite în străinătate, decid să revină şi să trăiască în România.

Care sunt diferenţele dintre „aici“ şi „acolo“ şi ce putem învăţa din experienţa celor care au ales să se întoarcă?

Opiniile unor români, nu de puţine ori celebri, cu privire la viaţa în străinătate alternează permanent cu…

Mai români decât românii?

Mai români decât românii?. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

De ce se îndrăgostesc străinii de România

Autor(i): Sandra Pralong
Editura: Polirom
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 496 (14x23 cm)
Preţ: 38,48 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

De ce se îndrăgostesc străinii de România? Ce-i motivează şi ce experienţe au avut aici? Mulţi vin la studii, cu afaceri, din motive personale sau umanitare şi, deşi sunt convinşi că vor rămâne doar un timp, la un moment dat îşi dau seama că nu mai vor să plece acasă. În pofida inconvenientelor şi a obstacolelor întâlnite (de la infrastructură la fiscalitate, de la sistemul sanitar la cel educaţional şi multe altele), ei descoperă oportunităţi şi frumuseţi pe care nu le…