0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Selvarajan Yesudian

Cărţi de Selvarajan Yesudian

SELVARAJAN YESUDIAN, este fiul unui doctor indian şi s-a născut în 25 Februarie 1916, în Madras.

El s fost un mare învăţător spiritual şi a fondat, împreuna cu Elisabeth Haich, prima şcoală de Yoga din Elveţia, aceasta fiind dealtfel şi cea mai veche şi cea mai faimoasă şcoal de Yoga din Europa.

În 1936 a venit în Europa studia medicină. În Ungaria a cunoscut-o pe Elisabeth Haich şi împreună au început să predea cursuri de yoga. Împreună au scris cartea „Yoga şi sănătatea“. În numai 3 ani deja se vânduseră 100.000 de exemplare în Ungaria. Până acum cartea sa vândut în peste 4 milioane de exemplare în întreaga lume fiind tradusă în peste 20 de limbi.

În 1948, guvernul comunist ungar a interzis activitatea profesorilor de Yoga aşa că cei doi s-au hotărât să emigreze în Statele Unite, însă ajungând în Elveţia, prietenii lor de acolo i-au rugat să rămână alături de ei şi să îi înveţe Yoga.

Şcoală a avut filiale în Zurich, Bern, Basel, Saint Gallen, Lucerne, Olten, Schaffhausen, Lausanne, Geneva şi în Ponte Tresa, iar de-a lungul timpului a fost o binecuvântare pentru mii de elevi.

Specificul şcolii Yesudian-Haich era faptul că ei promovau yoga nu ca o gimnastică, ci ca o cale spirituală autentică. Şcoală a existat până în 1989 când, datorită vârstei înaintate şi datorită lipsei unor elevi care să preia şi să ducă mai departe învăţăturile celor doi profesori, şcoala a fost desfiinţată. Elisabeth Haich a murit în iulie 1994, la vârsta de 97 de ani, iar Selvarajan Yesudian a murit în 26 Octombrie 1998, în Zürich, la vârsta de 82 de ani.


Cărţi de Selvarajan Yesudian


Yoga şi sănătatea

Yoga şi sănătatea. Editura Mix
CumpărDetalii carte

Autor(i): Selvarajan Yesudian, Elisabeth Haich
Editura: Mix
Colecţia: Alternative tămăduitoare
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 291 (13x20 cm)
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Faimoasa şcoală de yoga din Elveţia condusă de Selvarajan Yesudian şi Elizabeth Haich este una dintre cele mai cunoscute din lume. „Yoga şi sănătatea“, prima lor carte scrisă împreună, este de mult timp una dintre cele mai bine vândute cărţi despre Yoga din întreaga lume.