0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Serge Latouche

Cărţi de Serge Latouche

Serge Latouche este doctor în economie, fost profesor la Universității Paris-Sud și un susținător fervent al teoriei descreșterii economice.

În 1996 a plecat în Laos, pentru a susține dezvoltarea economică în stil occidental a acestei țări. Rezultatul: acum Laosul este una dintre cele mai sărace, mai deculturalizate și destructurate țări din lume.

Așa cum el însuși susține: „Așa cum Sf. Pavel plecase să-i prigonească pe creștini, plecasem eu să îi dezvolt pe asiatici.“

După experiența tristă din Laos Serge Latouche s-a întors în Franța ca profesor și a devenit unul dintre cei mai înfocați și mai puternici oponenți ai consumerismului occidental și ai creșterii economice total nesustenabile din societatea noastră.


Cărţi de Serge Latouche


Deteriorare garantată!

Deteriorare garantată!. Editura Seneca
Detalii carte

Autor(i): Serge Latouche
Editura: Seneca
Colecţia: Noi
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 144 (14x21 cm)
Preţ: 22,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Această carte expune reînnoirea accelerată a bunurilor de folosință îndelungată, care caracterizează economia actuală și care contribuie în mod semnificativ la supraexploatarea resurselor planetei noastre mici non-regenerabile.

Mic tratat de decreștere senină

Mic tratat de decreștere senină. Editura Seneca
Detalii carte

Autor(i): Serge Latouche
Editura: Seneca
Colecţia: Noi
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 174 (14x21 cm)
Preţ: 27,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Într-o societate capitalistă, al cărei zeu suprem este creșterea economică, există economiști care susțin că descreșterea economică este cea care ne-ar salva atât pe noi cât și planeta pe care trăim.