0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Serge Latouche

Cărţi de Serge Latouche

Serge Latouche este doctor în economie, fost profesor la Universităţii Paris-Sud şi un susţinător fervent al teoriei descreşterii economice.

În 1996 a plecat în Laos, pentru a susţine dezvoltarea economică în stil occidental a acestei ţări. Rezultatul: acum Laosul este una dintre cele mai sărace, mai deculturalizate şi destructurate ţări din lume.

Aşa cum el însuşi susţine: „Aşa cum Sf. Pavel plecase să-i prigonească pe creştini, plecasem eu să îi dezvolt pe asiatici.“

După experienţa tristă din Laos Serge Latouche s-a întors în Franţa ca profesor şi a devenit unul dintre cei mai înfocaţi şi mai puternici oponenţi ai consumerismului occidental şi ai creşterii economice total nesustenabile din societatea noastră.


Cărţi de Serge Latouche


Deteriorare garantată!

Deteriorare garantată!. Editura Seneca
CumpărDetalii carte

Autor(i): Serge Latouche
Editura: Seneca
Colecţia: Noi
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 144 (14x21 cm)
Preţ: 22,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Această carte expune reînnoirea accelerată a bunurilor de folosinţă îndelungată, care caracterizează economia actuală şi care contribuie în mod semnificativ la supraexploatarea resurselor planetei noastre mici non-regenerabile.

Mic tratat de decreştere senină

Mic tratat de decreştere senină. Editura Seneca
CumpărDetalii carte

Autor(i): Serge Latouche
Editura: Seneca
Colecţia: Noi
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 174 (14x21 cm)
Preţ: 27,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Într-o societate capitalistă, al cărei zeu suprem este creşterea economică, există economişti care susţin că descreşterea economică este cea care ne-ar salva atât pe noi cât şi planeta pe care trăim.