0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Sri Aurobindo

Cărţi de Sri Aurobindo

SRI AUROBINDO a fost supranumit „exploratorul conștiinței“, iar viața sa „o aventură a conștiinței și a bucuriei“.

Sri Aurobindo este considerat unul dintre marii înțelepți contemporani ai planetei. Personalitate desăvârșită Sri Aurobindo este apreciat de filozofi, pentru filozofia sa profundă și riguroasă, prețuit de poeți, pentru sensibilitatea sa de excepție și venerat de mistici, pentru revelațiile sale de inspirație divină.

Sri Aurobindo s-a născut la 15 august 1872, la Calcutta, într-o familie de indieni europenizați. Tatăl său, medic de profesie, își făcuse studiile în Anglia. La 7 ani și el părăsește India împreună cu cei doi frați ai săi pentru a studia în Anglia.

La vârsta 20 de ani, după ce obține diploma de la Cambridge, se întoarce în India, unde luptă pentru eliberarea țării sale și începe să practice intens yoga.

Ca și Mahatma Gandhi, Sri Aurobindo și-a petrecut mulți ani luptând prin toate mijloacele să obțină independența țării sale. Deși nu a reușit să-și vadă „visul cu ochii“, India și-a recâștigat independența la doi ani de la moartea sa.

Puțini știu însă că, în ultimii 40 de ani ai vieții sale, Sri Aurobindo se va dedica în întregime vieții spirituale, el a trăit experiențe spirituale fascinante.


Cărţi de Sri Aurobindo