0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Stanislav Grof

Cărţi de Stanislav Grof

Dr. Stanislav Grof este un psihiatru cu o experienţă de peste 50 de ani în cercetarea stărilor modificate de conştiinţă şi unul dintre întemeietorii şi principalii teoreticieni ai psihologiei transpersonale.

Dr. Stanislav Grof s-a născut la Praga, unde şi-a făcut şi studiile universitare, obţinând titlul de medic la Chales University School of Medicine şi de doctor în medicină la Academia de Ştiinţe Cehoslovacă.

Primele cercetări ale dr. Stanislav Grof desfăşurate la Institutul de Cercetări Psihiatrice din Praga au avut ca obiect folosirea clinică a substanţelor psihedelice. La acest institut a deţinut funcţia de cercetător principal în cadrul unui program de explorare sistematică a potenţialului euristic şi terapeutic al LSD-ului şi al altor substanţe psihedelice.

În 1967 a fost invitat ca cercetător asociat la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, Maryland. La sfârşitul bursei de doi ani prevăzute în contract, a rămas în Statele Unite şi şi-a continuat cercetarea ca şef al Cercetării Psihiatrice la Centrul de Cercetări Psihiatrice din Maryland şi ca asistent universitar la Catedra de Psihiatrie de la Clinica Henry Phipps a Universităţii Johns Hopkins.

În 1973, dr. Stanislav Grof a fost invitat la Institutul Esalen din Big Sur, California, unde a trăit până în anul 1987 ca bursier rezident. Şi-a petrecut acest timp scriind mai multe cărţi şi articole, ţinând seminarii şi conferinţe şi dezvoltând împreună cu soţia sa, Christina, respiraţia holotropică, o formă inovatoare de psihoterapie experienţială. A făcut parte, de asemenea, din Comitetul Tutorial al Institutului Esalen.

Dr. Stanislav Grof este fondatorul Asociaţiei Transpersonale Internaţionale (ITA), fiind actualul ei preşedinte. În această calitate, a organizat împreună cu Christina Grof importante conferinţe internaţionale în Statele Unite, fosta Cehoslovacie, India, Australia şi Brazilia. În prezent locuieşte în Mill Valley, California, scrie cărţi, conduce seminarii de pregătire pentru profesionişti în domeniile respiraţiei holotropice şi ale psihologiei transpersonale (Grof Trans-personal Training) şi ţine conferinţe şi seminarii în toată lumea. Este, de asemenea, profesor de psihologie la California Institute of Integral Studies (CIIS) din San Francisco şi la Pacifica Graduate School în Santa Barbara.


Cărţi de Stanislav Grof


Revoluţia conştiinţei

Revoluţia conştiinţei. Editura
Detalii carte

Noua spiritualitate şi transformarea planetară

Autor(i): Ervin Laszlo, Dr. Stanislav Grof, Peter Russel
Editura: Elena Francisc Publishing
Colecţia: Transpersonal
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 198 (13x20 cm)
Preţ: 0,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Revoluţia conştiinţei“ este un ghid esenţial care ne arată schimbările realităţii în toate colţurile lumii şi în toate domeniile, în noi şi în jurul nostru. Cartea transmite o stare de emoţie şi o pasiune pe care le putem folosi în drumul nostru prin aceste transformări.