0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Sundar Singh

Cărţi de Sundar Singh

Sundar Singh este un binecunoscut înţelept şi iluminat indian. El s-a născut în 1889 într-o importantă familie sikh, ce deţinea pământ, în statul Patiala, în nordul Indiei şi se pare că a părăsit această lume în 1929, când a dispărut fără urmă undeva în Himalaya.

A fost crescut atât în spiritul culturii şi religiei indiene dar şi al culturii occidentale.

Mama lui Sundar Singh obişnuia să îl ducă în fiecare săptămână la un sadhu (un ascet sfânt), care trăia undeva în junglă la câţiva kilometri depărtare, dar frecventa şi o şcoală de misiune creştină unde putea să înveţe limba engleză.

Moartea mamei lui, când avea doar 14 ani l-a aruncat într-o stare de violenţă şi disperare. De aceea s-a întors împotriva creştinilor, i-a persecutat şi a ridiculizat credinţa lor. Ca ultimă sfidare a cumpărat o Biblie şi a ars-o filă cu filă în faţa prietenilor lui.

Aspiraţia lui de a cunoaşte sensul vieţii era atât de mare încât a decis că se va arunca sub roţile trenului dacă Dumnezeu nu-i va revela adevărata Cale a Păcii Interioare.

În noaptea în care se ruga fierbinte lui Dumnezeu să-i arate Calea, aşteptând sosirea trenului (sub care voia să se arunce) i s-a arătat însuşi Iisus Hristos care l-a privit cu compasiune şi l-a întrebat: „De ce mă persecuţi? Am murit pentru tine…“

După această experienţă şi-a trezit tatăl spunându-i că L-a văzut pe Isus Hristos într-o viziune, că I-a auzit vocea şi că începând cu acel moment îl va urma pe Isus Hristos.

Tatăl lui i-a cerut cu insistenta să renunţe la aceasta convertire, dar fiind că a refuzat, Sundar Singh exclus din familie.

În 1909, urmând sfatul prietenilor devine student la teologie la Saint John`s Divinity College în Lahore. Va rămâne un Anglican tot restul vieţii şi va predica în multe biserici anglicane, dar ca predicator refuza să fie legat de o anume denominaţie. Pentru el toată creştinătatea era una.

Va respecta şi religiile în care a crescut şi le vede pe acestea găsindu-şi împlinirea, desăvârşirea în Hristos… Crede că apa vieţii lui Hristos trebuie dăruită fiecăruia în cupa propriei lui culturi, nu în alta străină.

A călătorit şi propovăduit mult în India, Tibet, Marea Britanie, Statele Unite, Australia, iar în 1922 vizitează Europa cu care ocazie a fost şi în România. Atunci a scris şi celebrele profeţii ale lui Sundar Singh referitoare la viitorul măreţ al României, în care spune că România va deveni, într-un viitor apropiat centru spiritual planetar.


Cărţi de Sundar Singh


La picioarele maestrului

La picioarele maestrului. Editura Sapienţia
CumpărDetalii carte

Conţine şi uimitoarele Profeţii ale lui Sundar Singh cu privire la România

Autor(i): Sundar Singh
Editura: Sapienţia
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 110 (13x20 cm)
Preţ: 10,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Adevărurile din această carte mi-au fost revelate de către Maestru şi mi-au influenţat profund viaţa. Unele dintre ele au fost folosite în predicile pe care le-am ţinut în Europa, America, Australia şi Asia.