0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Sylvain Tesson

Cărţi de Sylvain Tesson

Jurnalist şi scriitor, Sylvain Tesson este un călător înnăscut.

A străbătut zeci de kilometri la picior, peste cele mai îndepărtate întinderi, rezultatul purtând nume precum: „ La Marche dans le ciel: 5 000 km à pied à travers l’Himalaya“ (1988), „La Chevauchée des steppes“ (2001) sau „L’Axe du loup: de la Sibérie à L’Inde, sur les pas des évadés du Goulag“ (2004).

Anul 2011 constituie un important salt în cariera sa de scriitor, „În pădurile Siberiei“ fiind recompensată cu Premiul Medicis şi intrând astfel în topul celor mai bine vândute cărţi din acel an.

Şase luni petrecute în Siberia, izolat de lume şi de civilizaţie, fac din Sylvain Tesson un veritabil filosof şi fin analist al poziţiei individului alienat în societăţile superpopulate.

Un regal al miracolelor naturii şi o provocare în vederea recuperării relaţiei omului cu lumea înconjurătoare.


Cărţi de Sylvain Tesson


În pădurile Siberiei

În pădurile Siberiei. Editura Philobia
CumpărDetalii carte

6 luni pe malul lacului Baikal, singur, la 25 de km depărtare de primul vecin

Autor(i): Sylvain Tesson
Editura: Philobia
Colecţia: Anchete
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 248 (13x20 cm)
Preţ: 30,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Am înţeles la un moment dat că, de unul singur, nu voi putea schimba lumea. Aşa că nu mi-a rămas decât să mă duc undeva departe de lume, să trăiesc singur, într-o cabană. În pădurile Siberiei. Am cumpărat o izbă de lemn, pe tărâmurile nimănui, la marginea lacului Baikal. Acolo, la cinci zile de mers pe jos de prima aşezare umană, înconjurat de natura sălbatică, am încercat timp de şase luni să descopăr fericirea.

Şi cred că am reuşit. Doi câini, o vatră, nişte vreascuri de foc şi o fereastră de la care puteam privi lacul – nici n-aveam nevoie de mai mult în viaţă.