Dr. Thomas Colin Campbell (născut la 14 martie 1934) este un biochimist american, specializat în efectul nutriției asupra sănătății pe termen lung, fiind cunoscut pentru susținerea unei diete cu conținut scăzut de grăsimi, alimente integrale, pe bază de plante.
El este cel care a inventat, în 1980, termenul „Dietă pe bază de plante“, pentru a ajuta la prezentarea cercetărilor sale despre dietă la National Institutes of Health.
Dr. T. Colin Campbell s-a aflat timp de peste 50 de ani în fruntea cercetării nutriționale, fiind autorul a peste 300 de articole de cercetare și a 4 cărți.
Cartea sa de căpătâi, „Studiul China“, a reprezentat un bestseller internațional continuu, încă de la momentul publicării ei în anul 2005.
Dr. T. Colin Campbell deține poziția de Profesor Emerit de Biochimie Nutrițională la Universitatea Cornell, a fost autorul a multiple rapoarte de expertiză în domeniul alimentației și sănătății și a ținut conferințe în toată lumea, legate de rezolvarea crizei de sănătate cu ajutorul efectelor remarcabile, dar foarte puțin cunoscute, ale nutriției.
Dr. T. Colin Campbell a apărut în documentarul american Forks Over Knives din 2011 și a fost unul dintre oamenii de știință principali ai Proiectului China-Cornell-Oxford referitor la dietă și boli, înființat în 1983 de Universitatea Cornell, Universitatea din Oxford și Academia Chineză de Medicină Preventivă pentru a explora relația dintre nutriție și cancer, inimă și boli metabolice.
Studiul a fost descris de The New York Times drept „Marele Premiu al epidemiologiei“.
Dacă doriți mai multe informații despre Thomas Colin Campbell puteți urma linkurile următoare:
Plină de ponturi utile de substituții, conservare a factorilor nutritivi și tranziție la o alimentație bazată pe plante, „Studiul China - Carte de bucate“ îți arată cum să îți transformi cu adevărat și vizibil starea de sănătate, și a ta, și a întregii familii, cu preparate delicioase, de care vă veți îndrăgosti și tu, și copiii.
Cu participarea maeștrilor voștri gastronomi favoriți și a autorilor voștri favoriți de cărți de bucate, „Studiul China – Colecția de rețete a vedetelor“ include feluri de mâncare de la Lindsay S. Nixon, autoarea seriei de cărți Happy Herbivore; de la Del Sroufe, autorul bestsellerului New York Times Furculițe în loc de cuțite – Carte de bucate; de la Laura Theodore, gazda emisiunii Jazzy Vegetarian de la PBS; și de la cercetătorul de vârf în nutriție, dr. John McDougall. Toți urmează principiile alimentare recomandate de cartea „Studiul China“.
Autor(i): dr. Thomas Colin Campbell, Dr. Howard Jacobson, Editura: Adevăr Divin Anul apariţiei: 2015 Pagini: 424 (13x20 cm) ISBN:9786068420646
Preţ: 49,00 Lei Disponibilitate: STOC EPUIZAT! Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.
„Integral“ reprezintă o călătorie care ne deschide ochii și modifică paradigmele, cu ajutorul unei gândiri avansate despre alimentație, un tur de forță științific cu implicații puternice pentru sănătatea noastră și pentru lumea în care trăim.
T. Colin Campbell ne dezvăluie cum și de ce există atât de multă confuzie în legătură cu alimentația și sănătatea noastră, și ce se poate face pentru a o stopa.
„Studiul China“ este o extraordinară carte despre nutriție, ea descrie cel mai complet studiu asupra nutriției din ultimii 50 ani și care a fost efectuat de un cercetător american independent.
Această carte ușor de citit oferă informații și sfaturi practice (inclusiv rețete) referitoare la o dietă sănătoasă care poate preveni și trata bolile cronice.
Dr. Tom Campbell îl conduce pe cititor prin peisajul nutriției, care generează foarte multă confuzie, îl ajută să interpreteze datele științifice și încearcă să completeze golurile pe care știința nu a reușit să le acopere încă.
Cartea „Furculițe în loc de cuțite“ explorează ipoteza potrivit căreia marea majoritate a bolilor degenerative (dacă nu chiar toate) pot fi ținute sub control și chiar inversate prin evitarea alimentelor procesate și de origine animală.§