0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Thomas Hobbes

Cărţi de Thomas Hobbes

Thomas Hobbes (1588-1679), considerat unul dintre principalii fondatori ai filosofiei politice şi ai ştiinţei politice moderne, s-a născut în Malmesbury, comitatul Wiltshire, Anglia.

După ce şi-a încheiat studiile la Magdalen Hall, Oxford, în 1608, a devenit preceptorul unuia dintre fiii lordului Cavendish de Hardwick, care avea să devină mai apoi conte de Devonshire, legătura sa cu această familie fiind de lungă durată.

Primele sale studii s-au centrat pe clasici, traducând „Războiul peloponesiac“ de Tucidide, în 1628.

La scurt timp, Hobbes a început să fie interesat de ştiinţă şi de filosofie, interes stimulat mai ales de călătoriile de lungă durată în Europa, unde a avut ocazia să cunoască figuri importante ale vremii, printre care Galilei şi Descartes.

Lucrul acesta l-a condus la marele său proiect de formulare a unei ştiinţe politice care avea să aibă ca efect, pe lângă crearea altor opere (precum The Elements of Law, De homine, De cive şi De corpore), publicarea capodoperei sale „Leviatanul“, în 1651.

La vârsta de optzeci şi patru de ani, Hobbes a compus o autobiografie în versuri, iar în următorii trei ani a tradus Odiseea şi Iliada lui Homer.

Pe lângă filosofia politică, Hobbes a adus contribuţii într-o diversitate de alte domenii, printre care istoria, geometria, fizica gazelor, teologia, etica, filosofia limbajului şi a minţii.


Cărţi de Thomas Hobbes


Leviatanul

Leviatanul. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Thomas Hobbes
Editura: Herald
Colecţia: Cogito
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 544 (14x21 cm)
Preţ: 54,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Leviatanul“ este considerat de mulţi una dintre cele mai influente şi mai importante opere din istoria intelectuală şi politică a Europei, putând fi comparat cu scrieri ale lui Platon, Aristotel, Machiavelli, Hegel şi Marx.