0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Thorstein Veblen

Cărţi de Thorstein Veblen

Thorstein Veblen (1857 – 1929) este unul dintre cei mai cunoscuți sociologi și economiști americani, numărându-se printre întemeietorii curentului instituționalist în științele sociale.

În cultura americană contribuția lui este și una filologică: născut într-o familie de norvegieni stabiliți în SUA, cititor împătimit, a tradus câteva saga în engleză.

A studiat filozofie la University of John Hopkins, unde l-a avut ca profesor pe cunoscutul semiolog și filozof american Charles S. Peirce. În 1884 și-a susținut doctoratul la Yale.

Își începe târziu cariera academică, după șapte ani petrecuți la ferma părinților, în Minnesota.

În 1892 predă la University of Chicago, apoi la Stanford și la University of Missouri.

Convins că economia face parte din cadrul mai larg al disciplinelor ce au în centru studiul omului, Veblen introduce în științele sociale contribuția darwinismului, dar și a pragmatismului, aducând astfel la zi analiza economică, pe care o vede în strânsă legătură cu antropologia, sociologia, filozofia și istoria.

Teoretician neortodox, protestatar, a devenit cunoscut și apreciat mult mai târziu. Ideile lui sunt expuse încă din prima sa carte, care e și cea mai cunoscută, „Teoria clasei de lux“ (1899).

A mai scris „The Theory of Business Enterprise“, „The Instinct of Workmanship and the State of the Industrial Arts“, „The Higher Learning in America“.


Cărţi de Thorstein Veblen


Teoria clasei de lux

Autor(i): Thorstein Veblen
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de economie
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 344 (14x20 cm)
Preţ: 66,47 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Munca este brățară de aur, se spune. Dar nu e greu să vezi că unii muncesc, iar alții doar poartă brățara. Despre cei din urmă Veblen vorbește în „Teoria clasei de lux“: despre cei care își fac o slujbă din a nu munci.