0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Thorstein Veblen

Cărţi de Thorstein Veblen

Thorstein Veblen (1857 – 1929) este unul dintre cei mai cunoscuţi sociologi şi economişti americani, numărându-se printre întemeietorii curentului instituţionalist în ştiinţele sociale.

În cultura americană contribuţia lui este şi una filologică: născut într-o familie de norvegieni stabiliţi în SUA, cititor împătimit, a tradus câteva saga în engleză.

A studiat filozofie la University of John Hopkins, unde l-a avut ca profesor pe cunoscutul semiolog şi filozof american Charles S. Peirce. În 1884 şi-a susţinut doctoratul la Yale.

Îşi începe târziu cariera academică, după şapte ani petrecuţi la ferma părinţilor, în Minnesota.

În 1892 predă la University of Chicago, apoi la Stanford şi la University of Missouri.

Convins că economia face parte din cadrul mai larg al disciplinelor ce au în centru studiul omului, Veblen introduce în ştiinţele sociale contribuţia darwinismului, dar şi a pragmatismului, aducând astfel la zi analiza economică, pe care o vede în strânsă legătură cu antropologia, sociologia, filozofia şi istoria.

Teoretician neortodox, protestatar, a devenit cunoscut şi apreciat mult mai târziu. Ideile lui sunt expuse încă din prima sa carte, care e şi cea mai cunoscută, „Teoria clasei de lux“ (1899).

A mai scris „The Theory of Business Enterprise“, „The Instinct of Workmanship and the State of the Industrial Arts“, „The Higher Learning in America“.


Cărţi de Thorstein Veblen


Teoria clasei de lux

Teoria clasei de lux. Editura Publica
Detalii carte

Autor(i): Thorstein Veblen
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecţia de economie
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 344 (14x20 cm)
Preţ: 66,47 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Munca este brăţară de aur, se spune. Dar nu e greu să vezi că unii muncesc, iar alţii doar poartă brăţara. Despre cei din urmă Veblen vorbeşte în „Teoria clasei de lux“: despre cei care îşi fac o slujbă din a nu munci.