0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Toma d´Aquino

Cărţi de Toma d´Aquino

Sfântul Toma d´Aquino (1225-1274) a fost un călugăr dominican, teolog, filosof, doctor al Bisericii.

S-a născut în castelul Roccasecca (Aquino - aproape de Napoli), fiind al şaptelea fiu al contelui Landulf din marea casă feudală Aquino.

La vârsta de 5 ani, Toma a fost trimis de tatăl său la mănăstirea benedictină de la Monte Cassino. După nouă ani de studii elementare, şi-a întrerupt educaţia atunci când mănăstirea a fost ocupată de trupe în cursul unui conflict dintre papă şi împăratul romano-german.

A fost trimis la Universitatea din Napoli; acolo a studiat cele şapte arte liberale: gramatica, logica, retorica, aritmetica, geometria, muzica şi astronomia.

În 1244 Toma devine călugăr dominican, spre marea supărare a familiei, care aştepta cu nerăbdare ca el să ajungă monah şi abate benedictin.

Între 1248 şi 1252, a studiat la şcoala dominicană de la Köln, sub îndrumarea lui Albertus Magnus. Sub influenţa acestuia, Toma a învăţat să aprecieze geniul enciclopedic al lui Aristotel, ale cărui lucrări complete erau de puţin timp disponibile în traducere latină.

În timp ce ţinea liturghia la 6 decembrie 1273 a avut o experienţă misterioasă, pe care unii au interpretat-o drept viziune, iar alţii, ca pe o prăbuşire mintală, care a pus capăt întregii sale activităţi de savant. Nu a mai scris niciodată nimic, iar când secretarul său l-a îndemnat să-şi continue lucrul la Summa, a răspuns: „Nu pot, pentru că tot ceea ce am scris mi se pare că sunt paie“.

Procesul canonizării lui Toma d´Aquino a fost început de Papa Ioan al XXII-lea în 1316, iar sanctificarea a avut loc la data de 21 iulie 1323.


Cărţi de Toma d´Aquino


Arta alchimiei

Arta alchimiei. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Compoziţia Compoziţiilor - Despre Piatra Filosofală - Despre Arta Alchimiei

Autor(i): Albert cel Mare, Sf. Toma d´Aquino
Editura: Herald
Colecţia: Quinta Essentia
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 176 (13x20 cm)
Preţ: 26,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În tratatul alchimic „Compoziţia Compoziţiilor“, Albert cel Mare pleacă de la teoria atribuită lui Hermes, conform căreia ar exista mai multe forme substanţiale latente în fiecare metal. De unde şi posibilitatea de a rezulta forma auriferă şi de a transforma astfel în aur (aproape) toate metalele.