0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Toma d´Aquino
#LoveDigital Social Media Growth Summit e un eveniment dedicat solopreneurilor, freelancerilor și coach-ilor, care, la fel ca tine, sunt gata să își amplifice prezența și influența în lumea social media.
Alătură-te celor 20+ experți și descoperă cum să-ți mărești impactul pe social media și să-ți crești afacerea online.
Înregistrează-te ACUM

Cărţi de Toma d´Aquino

Sfântul Toma d´Aquino (1225-1274) a fost un călugăr dominican, teolog, filosof, doctor al Bisericii.

S-a născut în castelul Roccasecca (Aquino - aproape de Napoli), fiind al șaptelea fiu al contelui Landulf din marea casă feudală Aquino.

La vârsta de 5 ani, Toma a fost trimis de tatăl său la mănăstirea benedictină de la Monte Cassino. După nouă ani de studii elementare, și-a întrerupt educația atunci când mănăstirea a fost ocupată de trupe în cursul unui conflict dintre papă și împăratul romano-german.

A fost trimis la Universitatea din Napoli; acolo a studiat cele șapte arte liberale: gramatica, logica, retorica, aritmetica, geometria, muzica și astronomia.

În 1244 Toma devine călugăr dominican, spre marea supărare a familiei, care aștepta cu nerăbdare ca el să ajungă monah și abate benedictin.

Între 1248 și 1252, a studiat la școala dominicană de la Köln, sub îndrumarea lui Albertus Magnus. Sub influența acestuia, Toma a învățat să aprecieze geniul enciclopedic al lui Aristotel, ale cărui lucrări complete erau de puțin timp disponibile în traducere latină.

În timp ce ținea liturghia la 6 decembrie 1273 a avut o experiență misterioasă, pe care unii au interpretat-o drept viziune, iar alții, ca pe o prăbușire mintală, care a pus capăt întregii sale activități de savant. Nu a mai scris niciodată nimic, iar când secretarul său l-a îndemnat să-și continue lucrul la Summa, a răspuns: „Nu pot, pentru că tot ceea ce am scris mi se pare că sunt paie“.

Procesul canonizării lui Toma d´Aquino a fost început de Papa Ioan al XXII-lea în 1316, iar sanctificarea a avut loc la data de 21 iulie 1323.


Cărţi de Toma d´Aquino