0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Vasile Lovinescu

Cărţi de Vasile Lovinescu

VASILE LOVINESCU (17 decembrie 1905 - 14 august 1984) a fost critic literar, dramaturg şi filosof esoteric român, discipol al filosofului şi iniţiatului francez René Guénon.

El este nepot după tată al celebrului critic şi scriitor Eugen Lovinescu.

Deşi e puţin cunoscut publicului larg, Vasile Lovinescu a scris mai multe studii de interpretare ezoterică a unor basme româneşti, precum şi cartea „Dacia Hiperboreană“ în care susţine ideea existenţei unui centru spiritual în vechiul spaţiu dacic.

Vasile Lovinescu consideră că atunci când un centru iniţiatic, o şcoală spirituală, e pe cale să dispară din diverse motive, ea îşi încredinţează cunoaşterea iniţiatică folclorului sub formă de basme, legende sau colinde pline de un simbolism ascuns, pe care marea masă de oamenii le va propaga fără ştie, din generaţie în generaţie, până când va apărea un nou centru spiritual unde aceste cunoştinţe ezoterice vor putea fi descifrate din nou.

Plecând de la această idee Vasile Lovinescu face o interpretare ezoterică a mai multor basme şi colinde româneşti care a fost publicată în mai multe volume.

Pentru mai multe informaţii despre Vasile Lovinescu vizitaţii şi lovinestii.ro sau pagina de pe Wikipedia dedicată lui Vasile Lovinescu.


Cărţi de Vasile Lovinescu


Însemnări iniţiatice

Însemnări iniţiatice. Editura Rosmarin
CumpărDetalii carte

Autor(i): Vasile Lovinescu
Editura: Rosmarin
Anul apariţiei: 1996
Pagini: 352 (13x20 cm)
Preţ: 33,72 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Însemnările iniţiatice“ introduc în intimitatea spirituală a unei minţi excepţionale, ce nu s-a aflat niciodată în pauză şi nu pot decât produce acelaşi efect asupra cititorilor săi. Salutar antidot la tendinţa de lene mentală a lumii contemporane şi la uşurinţa cu care se acceptă fără examen locurile comune ce paralizează spiritul critic şi inteligenţa!