0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Vladimir Volkoff

Cărţi de Vladimir Volkoff

Scriitor francez de origine rusă, Vladimir Volkoff (1932-2005) este unul dintre cei mai prolifici autori de romane istorice, având ca principale teme Rusia şi războiul din Algeria, dar şi de romane de spionaj, sub pseudonimul „Locotenentul X“.

Fiind considerat prin excelenţă „scriitorul francez al Războiului Rece“, Volkoff a fost în permanenţă preocupat de dezavuarea tehnicilor folosite pentru dezinformare.

Licenţiat în Literatură clasică, doctor în filosofie, romancier, eseist, Vladimir Volkoff este autorul a numeroase lucrări, având ca temă războiul rece, informaţia, manipularea, metafizica şi spiritualitatea.

A studiat la Sorbona şi la Liège şi a fost profesor de engleză la Amiens, intre 1955-1975. S-a înrolat voluntar în războiul din Algeria, unde a servit ca ofiţer de informaţii, fiind decorat cu ordinul „Crucea de război“.

Experienţa războiului, care i-a servit ca sursă de informaţii pentru unele dintre lucrările sale, l-a învăţat şi faptul că războaiele nu se poartă numai ziua cu armele, ci şi noaptea în ambasadele statelor beligerante.

Vladimir Volkoff a fost primul care a vorbit în Franţa despre dezinformare, adresându-se marelui public, îndeosebi prin celebrul său roman „Le Montage“.

El este, de altfel, autorul a numeroase lucrări, printre care „Petite histoire de la désinformation“, „Désinformation, flagrant délit“, „ Désinformation par l`image“, „La désinformation, arme de guerre“, „L`Hote du pape“, „ Le Tortionnaire“.

Vladimir Volkoff a murit în septembrie 2005.


Cărţi de Vladimir Volkoff


Dezinformarea văzută din Est

Dezinformarea văzută din Est. Editura Pro Editură şi Tipografie
CumpărDetalii carte

Autor(i): Vladimir Volkoff
Editura: Pro Editură şi Tipografie
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 123 (13x20 cm)
Preţ: 17,34 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Reluând lectura celui mai celebru text scris de Kara-Murza, Manipularea conştiinţei, Vladimir Volkoff analizează spiritul însuşi al dezinformării, istoria, filozofia şi metodele ei, pornind de la un punct de vedere cu totul nou: cel al fostului bloc Estic.