0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de William Lilly

Cărţi de William Lilly

William Lilly (11 mai 1602 – 9 iunie 1681) a fost unul dintre cei mai mari astrologi ai lumii şi fără îndoială cel mai mare astrolog englez.

Familia lui nu era înstărită însă erau hotărâţi să ofere fiului lor cea mai bună educaţie pe care şi-o puteau permite. De aceea Lilly a avut norocul să primească o educaţie clasică din partea unuia dintre cei mai buni profesori din acele vremuri (John Brinsley).

Cu acest prilej a învăţat foarte bine limba latină fapt ce i-a permis să aibă acces la o mulţime de cărţi importante disponibile doar în limba latină.

S-a făcut remarcat în 1967 odată cu publicarea lucrării lui fundamentale numită „Astrologie Creştină“.

Acest compendiu uriaş de tehnici astrologice era la acea vreme printre foarte puţinele lucrări pe această temă scrise în limba engleză.

Modul de a fi al autorului a făcut ca acesta să aibă parte atât de prieteni cât şi de duşmani foarte puternici însă aceste aspecte nu au reuşit să diminueze valoarea cărţii lui despre astrologie.

Lucrarea lui a avut şi are un impact foarte mare asupra tradiţiei astrologice şi a rămas foarte populară de-a lungul timpului fiind considerată un text clasic de studiat de către cei ce vor să afle cât mai multe despre astrologia din Evul Mediu în general şi despre astrologia orară în special.


Cărţi de William Lilly