0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Woody Allen

Cărţi de Woody Allen

Pe numele lui adevărat Allan Stewart Konigsberg, Woody Allen s-a născut la 1 decembrie 1935, în Bronx, fiu al lui Martin Konigsberg şi Nettie Cherry.

Contestatar prin excelenţă, indisciplinat, chiar nepoliticos, este înscris într-o clasă cu un program special unde în ciuda eforturilor depuse de părinţi şi profesori nu reuşeşte să se adapteze unei curricule şcolare căreia nu-i înţelege rostul.

Este totuşi pasionat de sport, practicând chiar boxul pentru o scurtă perioadă până ce renunţă la insistenţele părinţilor.

Atras de magie şi trucuri, este invitat să participe la un spectacol de televiziune, „The magic clown“, şi astfel la vârsta de doar 15 ani pătrunde în industria show-bizului.

În aceeaşi perioadă începe să scrie gaguri pentru mai multe ziare din New York sub pseudonimul Woody Allen.

În 1953 se înscrie la Universitatea din New York, specializarea producţie de lungmetraje. Cum nu prea era prezent la cursuri, iar lucrările sale aveau un umor ciudat în ochii profesorilor, notele sale la examenele din primul semestru au fost foarte mici, fapt care l-a determinat să renunţe la facultate.

Din 1959 a început să consulte un psihiatru simţindu-se extrem de melancolic fără vreun motiv anume, de altfel rolurile de psihiatru sau aluziile la diverse forme de psihoterapie, îndeosebi psihanaliza, sunt teme constante în filmele sale.

Se lansează în industria cinematografică odată cu scenariul pentru filmul What`s new pussycat (1964), iar din acest moment începe marea sa carieră în lumea filmului încununată cu numeroase premii Oscar, Globul de Aur, BAFTA sau Cesar.

Este recunoscut ca unul dintre cei mai prolifici actori şi regizori, realizând aproape câte o peliculă pe an.


Cărţi de Woody Allen


Woody Allen

Woody Allen. Editura Publica
CumpărDetalii carte

în dialog cu Stig Björkman

Autor(i): Stig Björkman, Woody Allen
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 439 (13x20 cm)
Preţ: 43,35 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Woody Allen în dialog cu Stig Björkman“ este cea mai bună carte publicată vreodată despre filmele lui Woody Allen.