0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Anders Theodor Samuel Nygren

Cărţi de Anders Theodor Samuel Nygren

Anders Theodor Samuel Nygren (1890, Göteborg–1978, Lund) și-a încheiat studiile de teologie în 1912, după care a fost, câțiva ani, pastor evanghelic luteran.

Din 1921 a început să predea filozofia religiei la Universitatea din Lund, iar după doctoratul în teologie (1923) a devenit profesor de teologie sistematică la aceeași universitate, concentrându-se pe etica teologică.

S-a implicat în dezbaterea internațională despre creștinism și nazism în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

În 1947 a fost numit președinte al Federației Luterane Mondiale, iar în 1949, episcop de Lund.

După pensionare (1958) și-a continuat cercetările și a predat câțiva ani la universități americane.

Principala sa lucrare este „Eros și agape. Prefaceri ale iubirii creștine“, publicată în 1930 (partea I) și 1936 (partea a II-a), în limba suedeză și, în același timp, în limba germană, în traducerea soției sale, Irmgard. Au apărut apoi traduceri în daneză, engleză, franceză, spaniolă, italiană și chineză. De-a lungul timpului, chiar și la cincizeci de ani de la prima apariție, au fost publicate numeroase reeditări ale originalului, precum și ale unora dintre traduceri.


Cărţi de Anders Theodor Samuel Nygren


Eros și agape

Prefaceri ale iubirii creștine

Autor(i): Anders Theodor Samuel Nygren
Editura: Humanitas
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 656 (16x24 cm)
Preţ: 119,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Dacă ideea de agape este ca un pârâu care, în istoria creștinismului, curge pe un făgaș extrem de îngust, iar uneori pare că se pierde cu totul, eros-ul este fluviul larg ce se revarsă din albie, mătură totul în urma lui și, de aceea, nici nu poate fi stăvilit teoretic și încadrat sistematic, iar când pătrunde în creștinism caută să clatine agape și să-i ia locul.