0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Maria Nicoleta Turliuc

Cărţi de Maria Nicoleta Turliuc

Maria Nicoleta Turliuc este profesor universitar la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași.

A obținut o bursă postdoctorală „Andrew Mellon“, oferită de Maison des sciences de l’homme (MSH) și Council of American Overseas Research Centers la MSH, Paris.

Domeniile sale de interes includ: structuri și procese diadice/familiale, gender, violența familială, reacții la stres și traumă.

Dintre volumele publicate amintim:

  • Imaginar, identitate și reprezentări sociale. Imaginea elementului alogen în mentalul colectiv românesc (2004),
  • Psihologia cuplului și a familiei (2004),
  • Psihosociologia comportamentului deviant (2007),
  • Violență în familie. Teorii, particularități și intervenții specifice (2009),
  • Gen și diferențe de gen în studii empirice (2014),
  • Psihologia traumei (în colab., Polirom, 2015),

La care se adăugă peste 30 de studii apărute în lucrări de specialitate și peste 50 de articole în reviste științifice, ISI și BDI, între care Journal of Loss and Trauma, Procedia – Social and Behavioral Sciences, Revista de cercetare și intervenție socială, Revista Psihologia Socială, The Journal of Internațional Social Research, Journal of Psychological and Educațional Research, Internațional Journal of Education and Psychology în the Community.

De asemenea, a coordonat mai multe granturi de cercetare științifică și a participat cu lucrări la peste 45 de conferințe internaționale.


Cărţi de Maria Nicoleta Turliuc


Psihologia traumei

Autor(i): Prof. univ. Maria Nicoleta Turliuc, Dr. Cornelia Măirean,
Editura: Polirom
Colecţia: Collegium
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 256 (16x24 cm)
Preţ: 39,95 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Sinteză a celor mai noi informații din domeniu, „Psihologia traumei“ analizează tulburările psihotraumatice, factorii de risc și factorii protectivi și prezintă strategii de coping, modalități de prevenire a stresului posttraumatic, precum și cele mai eficiente terapii utilizate la nivel internațional.