0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Franz Cumont

Cărţi de Franz Cumont

Franz Cumont.
Franz Cumont

Franz Cumont (1868-1947) a fost un apreciat istoric, arheolog și filolog belgian a cărui primă preocupare a constituit-o istoria religiilor antichității târzii, cu precădere cea a mithraismului.

Și-a desfășurat activitatea de arheolog în situri importante din Pont, Armenia, Siria și zona Eufratului, devenind o voce cu autoritate de necontestat în domeniu.

În urma acestor cercetări a rezultat o uriașă cantitate de date și dovezi arheologice legate de religia mithraică, tema predilectă de cercetare pe parcursul întregii cariere a lui Cumont.

După ce a predat la Universitatea din Gant, Cumont părăsește Belgia pentru a lucra la Paris și Roma.

Începând cu 1922, conduce săpăturile de la Dura-Europos (pe malul Eufratului).

Sincretismul religios manifestat în zona Mării Mediterane în perioada de decădere a Imperiului Roman și mai ales impactul avut de religiile de misterii asupra acestuia au fost domeniile în care Cumont a excelat, reușind să analizeze în amplele sale lucrări modalitățile de întrepătrundere ale diferitelor culturi și religii antice.

Profesor respectat și autor al unei opere extrem de bogate (incluzând colaborări la diferite enciclopedii), Cumont ne-a lăsat o moștenire științifică extrem de valoroasă, apreciată la justa valoare de către posteritate, dovada acestui lucru fiind inclusiv omagierea autorului în anul 1997 de către Biblioteca Regală din Bruxelles la împlinirea a 50 de ani de la moartea sa.

A fost membru al mai multor academii europene.

Dacă doriți mai multe informații despre Franz Cumont puteți urma linkurile următoare:

en.wikipedia.org => Franz Cumont

britannica.com => Franz Cumont


Cărţi de Franz Cumont


Misteriile lui Mithra

De la originea cultului până la influența religioasă asupra Imperiului Roman

Autor(i): Franz Cumont
Editura: Herald
Colecţia: Bibliotheca orientalis
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 240 (13x20 cm)
ISBN:9789731117805
Preţ: 37,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Această religie a magilor și-a demonstrat miezul de adevăr tocmai prin larga răspândire a ideilor sale de-a lungul imperiului și integrarea lor în noile valuri religioase: idea de Iad și Ceruri, eficacitatea Misteriilor în curățarea păcatelor și învierea trupului după moarte, puterea astrelor asupra omului – toate aceste idei nu erau sortite să piară odată cu apariția creștinismului.