0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Imanuel Geiss

Cărţi de Imanuel Geiss

Imanuel Geiss (n. 1931, Frankfurt/Main) a studiat istoria şi politica în universităţile din Munchen şi Hamburg.

Din 1973 şi până în 1996 a susţinut cursuri de istorie contemporană la Universitatea din Bremen, cu o atenţie specială acordată spaţiului Lumii a Treia.

A publicat numeroase lucrări de istorie a Germaniei, a Europei şi a lumii. Domeniile sale de interes se întind de la evenimentele din Primul Război Mondial până la istoria Africii, de la studierea rasismelor şi a revoluţiilor până la analizarea Războiului din Iugoslavia din anii 1990.

Deopotrivă istoric şi teoretician al istoriei, Geiss se situează uneori polemic faţă de istoriografiile recente părtinitoare ori ideologizante.

Expunerile sale sunt, în aceeaşi măsură, riguroase şi provocatoare, întemeiate pe un discurs fundamental ştiinţific şi cu un meta-mesaj profund umanist.


Cărţi de Imanuel Geiss


Istoria lumii. Din Preistorie până astăzi

Istoria lumii. Din Preistorie până astăzi. Editura All
CumpărDetalii carte

Autor(i): Imanuel Geiss
Editura: All
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 704 (16x23 cm)
Preţ: 99,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Structurat pe epoci, teme şi secţiuni, cu bogate tabele cronologice şi sinteze, volumul „Istoria lumii. Din preistorie până astăzi“ cuprinde toate datele importante ale istoriei, oferind cititorului un excelent instrument pentru studiul istoriei dintr-o perspectivă simplă şi originală,