0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Jeremy Schonfield

Cărţi de Jeremy Schonfield

Dr. Jeremy Schonfield, fiu și nepot de rabini britanici, a crescut într‑o comunitate ortodoxă din Londra.

Este licențiat în literatură comparată la University of East Anglia, Norwich, doctor în studii ebraice la Cambridge și profesor de studii ebraice de la mijlocul anilor 1980; interesele sale au fost influențate de conversațiile cu părinții săi și de enciclopediile consultate în după‑amiezile de Sabat.

Principala sa preocupare, textele liturgice, reflectă o tradiție de familie – bunicul matern, Rabbi dr. J.H. Hertz, și tatăl său, Rabbi dr. Solomon Schonfield, au publicat ediții adnotate ale cărții de rugăciuni Siddur, care conține textele ritualice zilnice, citate în ordinea recitării lor.

Cartea sa Undercurrents of Jewish Prayer (2006) a fost nominalizată la American Jewish National Book Awards, la categoria „Gândire ebraică modernă“.

A participat la editarea a cinci ediții în facsimil ale unor manuscrise liturgice medievale cu anluminuri destinate ajunului Paștelui, cel mai recent fiind The Brother Haggadah (Thames and Hudson, Londra, 2016), și se numără printre editorii publicației Jewish Historical Studies din 1981.

În prezent este Fellow în cadrul Oxford Centre for Hebrew and Jewish Studies, Reader „John Rayner“ în liturghie la Leo Baeck College, Londra, și Visiting lecturer la Abraham Geiger Kolleg, Berlin.

Printre proiectele sale în desfășurare se numără analiza literară a ritualului liturgic zilnic și studiul legăturilor dintre ciclul sărbătorilor și ciclul vieții ebraice.

Jeremy Schonfield și soția lui, psihanalist, au trei fii și locuiesc la Londra.


Cărţi de Jeremy Schonfield