0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Kyriacos C. Markides

Cărţi de Kyriacos C. Markides

Kyriacos C. Markides (n. 19.11.1942) este profesor de sociologie la University of Maine, autor a mai multor cărți legate de domeniul spiritual – rod al unei căutări interioare de lungă durată –, între care o „trilogie athonită“ („Muntele tăcerii. În căutarea spiritualității ortodoxe“, Gifts of the Desert: The Forgotten Path of Christian Spirituality, 2005 și Inner River: A Pilgrimage to the Heart of Christian Spirituality, 2012).

În lucrările sale sociologul american de origine cipriotă relatează într-un stil alert, colocvial, apropiat de sufletul cititorului, întâlnirea providențială cu un mare duhovnic de la Muntele Athos, numit în cele trei lucrări „părintele Maximos“, care îi explică sensul profund al spiritualității isihaste athonite – cale a liniștii și păcii interioare.

În acest mod Markides readuce în atenția contemporaneității o învățătură mereu actuală, la fel de proaspătă acum, ca și pe tot parcursul istoriei ei, pe care lipsa de informare, prejudecățile și limitările date de o viziune materialistă „stearpă“ au îndepărtat-o artificial de oamenii zilei de azi, care, pe de altă parte, ar avea atât de mare nevoie de ea.

Kyriacos C. Markides a fost invitat la numeroase emisiuni și i s-au luat multe interviuri atât în Statele Unite, cât și în Canada și alte țări.


Cărţi de Kyriacos C. Markides