0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Paul Henri Thiry, baron d`Holbach

Cărţi de Paul Henri Thiry, baron d`Holbach

Paul Henri Thiry, baron d`Holbach (1723-1789), savant, filozof materialist, enciclopedist de origine germană, dar de limbă franceză, a fost cunoscut mai ales ca fiind primul ateu autodeclarat din Europa.

Dispunând de o mare avere, a făcut din locuinţa sa din Paris un loc în care-şi dădeau întâlnire o seamă de scriitori valoroşi ai epocii: Georges-Louis Leclerc Buffon, Denis Diderot, Claude-Adrien Helvetius şi alţii.

A promovat operele şi gândirea unor filosofi englezi precum Thomas Hobbes, Anthony Collins, John Toland, Thomas Gordon.

Însuşi baronul scria lucrări filosofice, unele dintre ele fiind mult mai îndrăzneţe decât ale tuturor celorlalţi. În orice caz, cele mai multe dintre cărţile sale nu au fost semnate, apărând anonim. Foarte puţine dintre operele sale au scăpat de condamnările Parlamentului din Paris şi de punerea lor sub obroc de către Roma.


Cărţi de Paul Henri Thiry, baron d`Holbach


Eseu despre prejudecăţi

Eseu despre prejudecăţi. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Despre influenţa opiniilor asupra moravurilor şi fericirii oamenilor

Autor(i): Paul Henri Thiry, baron d`Holbach
Editura: Herald
Colecţia: Cogito
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 304 (14x21 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Critica lui d`Holbach se îndreptă, pe de o parte, împotriva tendinţelor tiranice ale monarhiei franceze, iar pe de altă parte împotriva superstiţiei, fanatismului şi a ignoranţei în general.

Filosoful îndrăzneşte să propună o morală eliberată de religie, realizând ceea ce este considerat primul sistem de metafizică materialistă din istoria gândirii europene.