0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de S.N. Goenka

Cărţi de S.N. Goenka

S.N. Goenka a fost un industriaș pensionar și conducător al comunității indiene din Birmania.

S-a născut într-o familie hindusă conservatoare. Suferind încă din tinerețe de migrene grave, a căutat un tratament; astfel a ajuns în contact, în 1955, cu Sayagyi U Ba Khin, care îmbina rolul de înalt funcționar civil cu rolul particular de profesor de meditație.

Învățând Vipassana de la U Ba Khin, Goenka a descoperit o disciplină care mergea mult dincolo de ușurarea simptomelor bolii fizice și depășea frontierele culturale și religioase. Vipassana i-a transformat treptat viața în anii următori de practică și studiu, efectuate sub îndrumarea profesorului său.

În 1969, S.N. Goenka a fost autorizat de către U Ba Khin ca profesor de meditație Vipassana. În acel an, el a venit în India și a început să predea Vipassana acolo, reintroducând această tehnică în pământul ei de origine.

Într-o țară încă acut divizată de caste și religie, cursurile lui Goenka au atras mii de oameni din diverse medii. De asemenea, mii de occidentali au participat la cursurile Vipassana, atrași de natura practică a tehnicii.


Cărţi de S.N. Goenka


Arta de a trăi - Meditația Vipassana

Arta de a trăi - Meditația Vipassana. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Meditația Vipassana așa cum este predată de S.N. Goenka

Autor(i): William Hart, S.N. Goenka
Editura: Herald
Colecţia: Metanoia
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 240 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Vipassanā-bhāvanā, „dezvoltarea vederii interioare“, întruchipează esența învățăturii lui Buddha. Această cale de autocunoaștere este extraordinară prin simplicitatea ei, prin lipsa oricărui dogmatism, dar mai ales prin rezultatele sale.