0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Sharon Salzberg

Cărţi de Sharon Salzberg

Sharon Salzberg, născută la New York în 1952, este o renumită profesoară de meditație budistă din SUA și autoare a câtorva bestselleruri The New York Times.

Este cofondatoarea Insight Meditation Society și a Barre Center for Buddhist Studies, organizații cu sediul în Barre, Massachusetts, care promovează activ tehnici de conștientizare și care cultivă, prin practicile predate, bunătatea și compasiunea.

Profund marcată de copilăria sa nefericită, Salzberg a descoperit puterea meditației de a alina suferințele după absolvirea unui curs de filozofie asiatică la State University of New York din Buffalo.

În 1970, dorința de a aprofunda acest domeniu i‑a purtat pașii până în India, unde a petrecut mai mulți ani în preajma unor maeștri spirituali, care i‑au devenit mentori, trasându‑i calea pe care avea s‑o urmeze.

Revenind în țara natală în 1974, a început să predea meditația conștientizării și practicile bunătății iubitoare, pe care și le‑a desăvârșit de‑a lungul timpului în urma unor întâlniri cu lideri spirituali, petrecute în Tibet, Birmania ori Taiwan.

În cei peste 40 de ani de activitate, a predat tehnicile sale câtorva mii de oameni, mai ales în taberele de meditație pe care le‑a organizat pretutindeni în lume.

Viziunea ei privind modalitățile de regăsire a păcii interioare, a iubirii și a înțelegerii se reflectă, de asemenea, în cărțile publicate și în conferințele pe care le susține frecvent în întreaga lume.

Semnează articole în The Huffington Post, Time, Yoga Journal, Body & Soul, Shambhala Sun și participă în mod curent la emisiuni de radio și televiziune.

În 1999, Sharon Salzberg a fost omagiată de New York Open Center pentru „excepționala sa contribuție la dezvoltarea mindfulnessului în Occident“.


Cărţi de Sharon Salzberg