0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. E-urile periculoase
Carte

E-urile periculoase

E-urile periculoase. Editura Aldo Press
CumpărDetalii carte

Autor(i): C. Antonov
Editura: Aldo Press
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 144 (13x20 cm)
Preţ: 19,95 Lei
Disponibilitate: în stoc

În viaţa de zi cu zi, alimentele toxice au devenit atât de „fireşti“, încât aproape nimeni nu mai sesizează pericolul pe care ele îl reprezintă în mod real.

Utilizarea indicativului „E xxx“ pe eticheta produsului arată prezenţa unui aditiv acceptat din punct de vedere al siguranţei în toată Uniunea Europeană.

În multitudinea de aditivi folosiţi în industria alimentară, cei mai periculoşi pentru sănătatea organismului sunt cei de sinteză, adică cei obţinuţi prin procedee chimice artificiale.

Cuprinsul cărţii: „E-urile periculoase“

  • Aditivi alimentari - bombe alimentare
  • Mini-dicționar de E-uri
    • Doza maximă admisă
    • Lista de aditivi alimentari (E-uri) periculoși
    • E-uri bune
  • Aditivii alimentari în România
    • Cele mai utilizate „E“-uri în România
    • Importanța stabilirii relației sănătate – utilizarea aditivilor alimentari
    • Auxiliarii alimentari – ingredientele alimentare
    • Sursele aditivilor
    • Comparație succintă
    • Grupele de alimente. Aditivi permiși
    • Ce mai mâncăm ? Mai există ceva sănătos?
    • Recomandări alimentare
  • Legislația
    • Standardele generale pentru aditivi alimentari
    • Legislația română în vigoare
  • Acțiunea nocivă a E-urilor
    • Conservanți (E200 - E290)
    • Acizi, antioxidanți, săruri minerale (E296 - E385)
    • Rășini vegetale, emulsificatori, stabilizatori (E400-E495)
    • Săruri minerale, agenți anti-întărire (E500-E585)
    • Intensificatori de aromă (E620-E640)
    • Diverse (E900-E1520)
    • Aditivi nenumerotați
  • Capcane alimentare de succes
    • Margarina
    • Înlocuitori naturali ai margarinei
    • Zahărul
    • Înlocuitorii naturali ai zahărului
    • Supele concentrate și boala Alzheimer
    • Slănină multă și injecții cu apă
    • Mâncarea de tip fast-food pericolul din farfurie
    • Cei mai periculoși aditivi
    • Alți aditivi nocivi
    • Aditivi alimentari care produc cancer
    • Aditivi alimentari care afectează vasele de sânge
    • Aditivi alimentari care produc boli de piele
    • Aditivi alimentari care atacă sistemul nervos
    • Aditivi alimentari care pot produce tulburări digestive (indigestie, vomă colici abdominale ș.a.)
    • Aditivi care distrug vitamina B12
  • Ce mâncăm ?
    • Plasticul Margot
    • Cancer la plic
    • Otrăvuri pentru copii
    • Alimente periculoase
    • Propuneri privind aditivii alimentari
  • E sau nu E
    • Lista principalelor E-uri (conform revistei franceze Villejuif)
  • Bibliografie selectivă