0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Savoarea ceaiului
Carte

Savoarea ceaiului

Coperta cărții: Savoarea ceaiului – Ceaiuri din frunze, din flori, din fructe de la editura MAST.
Cartea: Savoarea ceaiului – Ceaiuri din frunze, din flori, din fructe
Autor: Manfred Neuhold
Editura: MAST
Cumpăr

Ceaiuri din frunze, din flori, din fructe

Autor(i): Manfred Neuhold
Editura: MAST
Colecţia: Mâncăruri și băuturi
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 160 (13x20 cm)
ISBN:9786066490740
Preţ: 23,50 Lei
Disponibilitate: în stoc

Ceaiurile din plante aromatice și fructe locale nu oferă doar o aventură în lumea deliciilor, dar prezintă și beneficii majore pentru sănătate: gustul lor este îndrăgit atât de copii cât și de adulți, au efect de băutură energizantă și alungă setea, au efect stimulant dimineața, iar seara au efect calmant.

Sunt remedii casnice de încredere care reușesc să amelioreze și da vindece multe afecțiuni.

Cuprinsul cărţii: „Savoarea ceaiului“

  • Aroma naturii și a poftei de viață
  • Cum au descoperit oamenii ceaiul
  • Cultul ceaiului și cultura ceaiului
    • China și Japonia – leagănul culturilor de ceai
    • Ora ceaiului în stil britanic și samovarul rusesc
  • Ceai din plante aromatice locale
    • Culesul plantelor pentru ceai
    • Plante aromatice pentru ceai cultivate în gospodărie
      • Cultivarea în grădină a plantelor aromatice pentru ceai
      • Însămânțare, plantare și îngrijire
      • Balconul pe post de grădină
  • Prepararea ceaiului din plante aromatice
    • Recoltarea, uscarea și păstrarea
    • Fermentarea: ceai negru din frunze verzi
  • Fructe pentru ceai
    • Uscarea adecvată: păstrarea și eliberarea aromei
  • Ultimul pas către plăcere: infuzarea
    • Infuzarea
    • Decocția
    • Macerarea
    • Apa pentru infuzare și carafa pentru ceai
    • Dozarea, prepararea și „timpul de infuzare“ potrivit
      • Infuzorul cu clips
      • Săculețul din plasă pentru ceai
      • Filtrul de ceai din hârtie
      • Timpul de infuzare
  • Plante aromatice și fructe autohtone pentru ceaiuri și amestecuri de ceai
    • Anason
    • Măr
    • Pară
    • Urzică
    • Mure
    • Căpșuni
    • Fenicul
    • Măceșe
    • Fine
    • Zmeură
    • Soc
    • Coacăze
    • Sunătoare
    • Mușețel
    • Lumânărică
    • Chimen
    • Păpădie
    • Mătase de porumb
    • Nalbă
    • Melisă
    • Mentă (mentă piperată)
    • Cimbru
    • Gălbenele
    • Trandafir
    • Rozmarin
    • Flori de trifoi
    • Salvie
    • Coada-șoricelului
    • Floarea-soarelui
    • Scorușă
    • Coada-calului
  • Savoarea ceaiului pentru orice preferință
    • Plante aromatice și fructe în amestecuri de ceai
      • Băuturi reci pentru zile calde – ceaiuri cu gheață și băuturi slabe cu plante aromatice și fructe
      • Lichior de ceai – plăceri alcoolice dulci pe bază de ceai
      • Jeleuri din lichior de ceai
  • Ceaiul de plante aromatice face bine și pielii
    • Ceai de plante aromatice pentru probleme cosmetice și pentru îngrijirea zilnică a pielii „de la interior“
      • Îngrijire de înfrumusețare de la interior la exterior
      • Amestecuri de ceai pe bază de plante aromatice pentru aplicații regulate
      • Amestecuri de plante aromatice pentru întărirea sănătoasă a funcțiilor pielii
      • Amestec de plante aromatice pentru curățarea sângelui și pentru detoxifiere
      • Amestecuri de plante aromatice împotriva tenului neîngrijit
      • Amestecuri de plante aromatice împotriva tenului gras
      • Amestecuri de plante aromatice împotriva pielii grase și neîngrijite
      • Amestecuri de plante aromatice împotriva pielii uscate și sensibile
      • Amestecuri de plante aromatice împotriva formării premature a ridurilor
      • Amestecuri de plante aromatice împotriva pielii fără culoare și a pielii lăsate