0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Zahărul, mai periculos decât cocaina
Carte

Zahărul, mai periculos decât cocaina

Zahărul, mai periculos decât cocaina. Editura Philobia
CumpărDetalii carte

Mărturii, anchete şi sfaturi practice pentru o alimentaţie mai sănătoasă. Renunţând la zahăr te poţi vindeca.

Autor(i): Danièle Gerkens
Editura: Philobia
Colecţia: Sănătatea [Philobia]
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 416 (13x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Danièle Gerkens, jurnalistă franceză la revista Elle, a renunţat la zahăr timp de un an. Consecinţa a fost că a scăpat de alergii, sinuzită, riduri, balonare, celulită şi şase kilograme. Fără niciun tratament!

Totul a început atunci când autoarea a publicat un articol în ediţia franceză a revistei Elle despre pericolele consumului de zahăr, articol bazat pe descoperirile cercetătorilor de la Universitatea din Bordeaux, care demonstraseră că zahărul creează o dependenţă de două ori mai puternică decât cocaina.

Reacţiile virulente ale reprezentanţilor industriei agroalimentare au determinat-o să studieze îndeaproape problema consumului de zahăr, a consecinţelor absorbţiei sale de către organismul uman şi a dependenţei pe care o creează, a folosirii lui în toate produsele alimentare industriale, a dezinformării masive a publicului şi a manipulării studiilor de către lobby-urile din branşă.

Nu sunt lăsaţi deoparte nici înlocuitorii chimici, cu precădere aspartamul.

Lună de lună, cartea descrie reacţiile sale la regimul fără zahăr, de la dificultăţile începutului până la beneficiile care se resimt rapid:

  • după 3 săptămâni: diminuarea oboselii şi creşterea energiei;
  • după 5-6 săptămâni: un ten mai luminos, o piele mai sănătoasă, riduri estompate şi o digestie mult mai bună;
  • după 3-4 luni: pierdere în greutate fără niciun efort, cu precădere în zona abdominală, unde depozitele de grăsime sunt cele mai periculoase pentru sistemul cardiovascular;
  • după 6 luni: dispariţia aproape totală a afecţiunilor inflamatorii acutizate – sinuzită sau alergie la polen.

O carte bogat documentată: studii ştiinţifice, interviuri cu psihologi şi cu cei mai buni medici specialişti din Franţa, cursuri de nutriţie, decriptarea marketingului industriei agroalimentare, informaţii şoc despre vasalitatea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, totul presărat cu trăirile autoarei şi cu sfaturi practice care ne arată că şi noi ne putem vindeca la fel de uşor.

Cuprinsul cărţii: „Zahărul, mai periculos decât cocaina“

  • Eu şi zahărul
  • De ce să nu mai consumăm zahăr?
  • Să renunţăm la zahăr, de acord, dar la care?
  • Este dulcele gustul epocii?
  • Zahărul ne îmbătrâneşte?
  • Îndulcitorii, prieteni adevăraţi sau aliaţi falşi?
  • Zahărul ne îngraşă?
  • Regimul „no sugar“ şi ceilalţi
  • Zahărul ne îmbolnăveşte?
  • Suntem dependenţi de zahăr?
  • A trai fără zahăr. Clanul adepţilor „no sugar“
  • Putem găti fără zahăr?
  • Puterea şi zahărul
  • Bilanţul
  • Reţete