Zahărul, mai periculos decât cocaina
Mărturii, anchete și sfaturi practice pentru o alimentație mai sănătoasă. Renunțând la zahăr te poți vindeca.
Autor(i): Danièle Gerkens,Editura: Philobia
Colecţia: Sănătatea (Ed. Philobia)
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 416 (13x20 cm)
Preţ: 46,00 Lei
Disponibilitate: în stoc
Danièle Gerkens, jurnalistă franceză la revista Elle, a renunțat la zahăr timp de un an. Consecința a fost că a scăpat de alergii, sinuzită, riduri, balonare, celulită și șase kilograme. Fără niciun tratament!
Totul a început atunci când autoarea a publicat un articol în ediția franceză a revistei Elle despre pericolele consumului de zahăr, articol bazat pe descoperirile cercetătorilor de la Universitatea din Bordeaux, care demonstraseră că zahărul creează o dependență de două ori mai puternică decât cocaina.
Reacțiile virulente ale reprezentanților industriei agroalimentare au determinat-o să studieze îndeaproape problema consumului de zahăr, a consecințelor absorbției sale de către organismul uman și a dependenței pe care o creează, a folosirii lui în toate produsele alimentare industriale, a dezinformării masive a publicului și a manipulării studiilor de către lobby-urile din branșă.
Nu sunt lăsați deoparte nici înlocuitorii chimici, cu precădere aspartamul.
Lună de lună, cartea descrie reacțiile sale la regimul fără zahăr, de la dificultățile începutului până la beneficiile care se resimt rapid:
- după 3 săptămâni: diminuarea oboselii și creșterea energiei;
- după 5-6 săptămâni: un ten mai luminos, o piele mai sănătoasă, riduri estompate și o digestie mult mai bună;
- după 3-4 luni: pierdere în greutate fără niciun efort, cu precădere în zona abdominală, unde depozitele de grăsime sunt cele mai periculoase pentru sistemul cardiovascular;
- după 6 luni: dispariția aproape totală a afecțiunilor inflamatorii acutizate – sinuzită sau alergie la polen.
O carte bogat documentată: studii științifice, interviuri cu psihologi și cu cei mai buni medici specialiști din Franța, cursuri de nutriție, decriptarea marketingului industriei agroalimentare, informații șoc despre vasalitatea Organizației Mondiale a Sănătății, totul presărat cu trăirile autoarei și cu sfaturi practice care ne arată că și noi ne putem vindeca la fel de ușor.
Cuprinsul cărţii: „Zahărul, mai periculos decât cocaina“
- Eu și zahărul
- De ce să nu mai consumăm zahăr?
- Să renunțăm la zahăr, de acord, dar la care?
- Este dulcele gustul epocii?
- Zahărul ne îmbătrânește?
- Îndulcitorii, prieteni adevărați sau aliați falși?
- Zahărul ne îngrașă?
- Regimul „no sugar“ și ceilalți
- Zahărul ne îmbolnăvește?
- Suntem dependenți de zahăr?
- A trai fără zahăr. Clanul adepților „no sugar“
- Putem găti fără zahăr?
- Puterea și zahărul
- Bilanțul
- Rețete