0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Zonele albastre
Carte

Zonele albastre

Zonele albastre. Editura ACT şi Politon
Detalii carte

9 lecţii despre cum să trăieşti mai mult de la cei mai longevivi oameni

Autor(i): Dan Buettner
Editura: ACT şi Politon
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 324 (15x23 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Pe pământ există cinci zone albastre, unde locuitorii de acolo se deosebesc prin viaţă deosebit de lungă.

Aceste zone se află pe insula Sardinia, din Italia, peninsula Nicoya în Costa Rica, prefectura Okinawa în Japonia, comunitatea Loma Linda din California şi insula Ikaria, din Grecia.

Un element cheie în dieta locuitorilor din zonele albastre sunt leguminoasele, boabele de fasole sau mazăre conţinând mai multe proteine decât carnea de vită, de exemplu.

Peste 65% din mâncarea pe care o consumă locuitorii zonelor albastre provine din carbohidraţi complecşi, cum ar fi cartofii dulci (în Japonia) sau porumbul (în Costa Rica).

Specialiştii au ajuns la concluzia că oamenii din aceste regiuni mănâncă mai ales fructe, legume şi cereale, în timp ce carnea este consumată de doar cinci ori pe lună, de obicei pentru a sărbători unele evenimente.

Iată 7 principii ale longevităţii de la oamenii din aceste zone:

  1. Activitate fizică în mod natural
  2. Micşoraţi consumul de calorii cu 20%
  3. Plantele reprezintă totul
  4. Mâncaţi mai multe oleaginoase
  5. Un pahar de vin roşu pe zi
  6. Religia
  7. Familia

A trăi o viaţă sănătoasă la vârsta de 90 sau 100 de ani poate fi mai uşor decât crezi.

Exploratorul National Geographic, Dan Buettner, a călătorit în toată lumea pentru a-i întâlni pe cei mai longevivi oameni de pe Pământ şi a învăţat nouă lecţii puternice, şi totuşi simple, care te pot inspira şi ajuta să faci schimbări care să îţi adauge câţiva ani de viaţă.

Unde i-a găsit el pe aceşti oameni? În „Zonele albastre“.

„Zonele albastre“ combină ultimele şi cele mai bune cercetări făcute asupra îmbătrânirii cu exemple inspiratoare de la oameni reali care au ajuns în etate ducând vieţi active, fiind înconjuraţi de familie şi prieteni, trecând doar prin câteva probleme minore de sănătate.

Sfaturi practice pentru a trăi mai mult şi mai bine.

Andrew Weil, doctor în medicină

Una dintre cele mai importante şi antrenante poveşti pe care le vei citi vreodată!… Vei învăţa rapid cum să incorporezi aceste învăţături în propria ta viaţă.

Sanjay Gupta, doctor în medicină

Mănâncă mai puţin. Oferă prioritate familiei. Nu te lăsa copleşit de stres. Nu ar trebui să fie o problemă în a urma cele mai multe dintre sfaturile de bun simţ pe care Dan Buettner le prezintă în „Zonele albastre“.

New York Times

O carte care trebuie citită dacă îţi doreşti să rămâi tânăr! Buettner ne învaţă secretele celor mai longevive culturi din lume şi modul în care acestea ne pot întineri.

Mehmet C. Oz, doctor în medicină

Dan Buettner ne invită într-o călătorie pentru a explora secretele longevităţii şi ne introduce într-o lume de basm a îmbătrânirii. La vârsta de 91 de ani acestea sunt veşti foarte bune!

Walter Cronkite, jurnalist, prezentator de televiziune

„Nicio dietă din istoria lumii n-a funcţionat pentru mai mult de 2% din populaţie. Când vine vorba de longevitate, nu există soluţie la minut, cum ar fi o pilulă sau orice altceva“, a declarat într-un discurs cel care a descoperit zonele albastre de pe glob. „Mesele frugale, explică Dan Buettner, reprezintă o practică obişnuită în aceste zone.“ Locuitorii insulei Okinawa, de exemplu, îi spun „hara hachi bu“, în traducere mănâncă până te simţi 80% sătul.