0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Alimentație sănătoasă
 3. Zonele albastre
Carte

Zonele albastre

Coperta cărții: Zonele albastre – 9 lecții despre cum să trăiești mai mult de la cei mai longevivi oameni de la editura ACT și Politon.
Cartea: Zonele albastre – 9 lecții despre cum să trăiești mai mult de la cei mai longevivi oameni
Autor: Dan Buettner
Editura: ACT și Politon
Cumpăr

9 lecții despre cum să trăiești mai mult de la cei mai longevivi oameni

Autor(i): Dan Buettner
Editura: ACT și Politon
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 324 (15x23 cm)
ISBN:9786069132883
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Pe pământ există cinci zone albastre, unde locuitorii de acolo se deosebesc prin viață deosebit de lungă.

Aceste zone se află pe insula Sardinia, din Italia, peninsula Nicoya în Costa Rica, prefectura Okinawa în Japonia, comunitatea Loma Linda din California și insula Ikaria, din Grecia.

Un element cheie în dieta locuitorilor din zonele albastre sunt leguminoasele, boabele de fasole sau mazăre conținând mai multe proteine decât carnea de vită, de exemplu.

Peste 65% din mâncarea pe care o consumă locuitorii zonelor albastre provine din carbohidrați complecși, cum ar fi cartofii dulci (în Japonia) sau porumbul (în Costa Rica).

Specialiștii au ajuns la concluzia că oamenii din aceste regiuni mănâncă mai ales fructe, legume și cereale, în timp ce carnea este consumată de doar cinci ori pe lună, de obicei pentru a sărbători unele evenimente.

Iată 7 principii ale longevității de la oamenii din aceste zone:

 1. Activitate fizică în mod natural
 2. Micșorați consumul de calorii cu 20%
 3. Plantele reprezintă totul
 4. Mâncați mai multe oleaginoase
 5. Un pahar de vin roșu pe zi
 6. Religia
 7. Familia

A trăi o viață sănătoasă la vârsta de 90 sau 100 de ani poate fi mai ușor decât crezi.

Exploratorul National Geographic, Dan Buettner, a călătorit în toată lumea pentru a-i întâlni pe cei mai longevivi oameni de pe Pământ și a învățat nouă lecții puternice, și totuși simple, care te pot inspira și ajuta să faci schimbări care să îți adauge câțiva ani de viață.

Unde i-a găsit el pe acești oameni? În „Zonele albastre“.

„Zonele albastre“ combină ultimele și cele mai bune cercetări făcute asupra îmbătrânirii cu exemple inspiratoare de la oameni reali care au ajuns în etate ducând vieți active, fiind înconjurați de familie și prieteni, trecând doar prin câteva probleme minore de sănătate.

Sfaturi practice pentru a trăi mai mult și mai bine.

Andrew Weil, doctor în medicină

Una dintre cele mai importante și antrenante povești pe care le vei citi vreodată!… Vei învăța rapid cum să incorporezi aceste învățături în propria ta viață.

Sanjay Gupta, doctor în medicină

Mănâncă mai puțin. Oferă prioritate familiei. Nu te lăsa copleșit de stres. Nu ar trebui să fie o problemă în a urma cele mai multe dintre sfaturile de bun simț pe care Dan Buettner le prezintă în „Zonele albastre“.

New York Times

O carte care trebuie citită dacă îți dorești să rămâi tânăr! Buettner ne învață secretele celor mai longevive culturi din lume și modul în care acestea ne pot întineri.

Mehmet C. Oz, doctor în medicină

Dan Buettner ne invită într-o călătorie pentru a explora secretele longevității și ne introduce într-o lume de basm a îmbătrânirii. La vârsta de 91 de ani acestea sunt vești foarte bune!

Walter Cronkite, jurnalist, prezentator de televiziune

„Nicio dietă din istoria lumii n-a funcționat pentru mai mult de 2% din populație. Când vine vorba de longevitate, nu există soluție la minut, cum ar fi o pilulă sau orice altceva“, a declarat într-un discurs cel care a descoperit zonele albastre de pe glob. „Mesele frugale, explică Dan Buettner, reprezintă o practică obișnuită în aceste zone.“ Locuitorii insulei Okinawa, de exemplu, îi spun „hara hachi bu“, în traducere mănâncă până te simți 80% sătul.

Cuprinsul cărţii: „Zonele albastre“

 • Mulțumiri
 • Prefață
 • Pregătește-te să-ți schimbi viața
 • Adevărul despre a trăi mai mult
 • Zona albastră din Sardinia
 • Zona albastră din Okinawa
 • O zonă albastră americană
 • Descoperirea zonei albastre din Costa Rica
 • Zona albastră grecească
 • Zona ta albastră personală
 • Reflecții asupra lecțiilor
 • Bibliografie