0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Antreprenoriat
  4. Cum funcţionează Google
Carte

Cum funcţionează Google

Cum funcţionează Google. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Introducere de Larry Page

Autor(i): Eric Schmidt, Jonathan Rosenberg
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 368 (14x20 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Preşedintele consiliului de administraţie de la Google şi fostul director executiv al aceleiaşi companii, Eric Schmidt, împreună cu fostul prim-vicepreşedinte al departamentului de producţie, Jonathan Rosenberg, s-au alăturat companiei Google cu peste un deceniu în urmă.

La vremea aceea, amândoi acumulaseră deja experienţă ca directori în domeniul tehnologiei informaţiei. Încă de pe atunci, Google era renumită pentru modul de funcţionare cu totul atipic, reflectând principiile vizionare şi adesea contradictorii ale fondatorilor firmei, Larry Page şi Sergey Brin.

Eric şi Jonathan şi-au dat rapid seama că, pentru a reuşi, urmau să înveţe de la zero tot ceea ce credeau că ştiu deja despre afaceri şi management.

În prezent, Google este legendară pe plan mondial şi depăşeşte cu regularitate graniţele inovaţiei în diverse domenii.

„Cum funcţionează Google“ cuprinde lecţiile învăţate de Eric şi Jonathan pe măsură ce au ajutat la clădirea acestei fabuloase companii.

Autorii explică modul în care tehnologia a înclinat balanţa puterii dinspre companii către consumatori, arătând că singura cale de a reuşi în această lume, aflată în perpetuă schimbare, este realizând produse superioare din punct de vedere calitativ şi atrăgând o nouă specie de angajaţi pluritalentaţi, pe care Eric şi Jonathan ȋi numesc „inteligenţe creatoare“.

Tratând subiecte care acoperă o plajă largă, de la cultura şi strategia organizaţională, talentul angajaţilor, procesul de luare a deciziilor, comunicarea, inovaţia, precum şi modul de a face faţă apariţiei firmelor revoluţionare, autorii ilustrează maximele din domeniul managementului („Pentru a ajunge la un consens este necesar dezacordul“, „Exilaţi valeţii dar luptaţi-vă pentru dive“, „Gândiţi în termeni de creştere înzecită, nu de creştere cu 10%“) pigmentând volumul cu numeroase anecdote, de pe tot parcursul istoriei companiei Google, multe dintre ele, cunoscute până acum doar iniţiaţilor, fiind împărtăşite acum pentru prima oară publicului.

Într-o epocă în care lucrurile se desfăşoară din ce în ce mai rapid, cea mai bună reţetă a succesului unei firme constă în atragerea inteligenţelor creatoare şi crearea unui mediu în care acestea să poată prospera din plin. „Cum funcţionează Google“ vă arată cum să faceţi acest lucru.

În timp ce Larry continua să vorbească, Jonathan a avut revelaţia că inginerii despre care discutau nu erau ingineri în sensul tradiţional al cuvântului.

Da, erau realizatori de programe şi ingineri de sistem străluciţi, dar pe lângă experienţa lor vastă în domeniul tehnic, mulţi dintre ei aveau simţul afacerilor şi o creativitate deosebită.

Larry şi Serghei le dăduseră acestor angajaţi libertăţi şi puteri neobişnuite pentru că veneau dintr-un mediu universitar.

Conducerea acestor oameni folosind structuri tradiţionale de planificare nu ar fi dat rezultate; i-ar fi ghidat, dar în acelaşi timp i-ar fi încorsetat. „De ce ai vrea să faci acest lucru?“, l-a întrebat Larry pe Jonathan. „Ar fi o prostie.“