0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Afaceri
  3. Cărți: Antreprenoriat
  4. Cum funcționează Google
Carte

Cum funcționează Google

Introducere de Larry Page

Autor(i): Eric Schmidt, Jonathan Rosenberg
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 368 (14x20 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Președintele consiliului de administrație de la Google și fostul director executiv al aceleiași companii, Eric Schmidt, împreună cu fostul prim-vicepreședinte al departamentului de producție, Jonathan Rosenberg, s-au alăturat companiei Google cu peste un deceniu în urmă.

La vremea aceea, amândoi acumulaseră deja experiență ca directori în domeniul tehnologiei informației. Încă de pe atunci, Google era renumită pentru modul de funcționare cu totul atipic, reflectând principiile vizionare și adesea contradictorii ale fondatorilor firmei, Larry Page și Sergey Brin.

Eric și Jonathan și-au dat rapid seama că, pentru a reuși, urmau să învețe de la zero tot ceea ce credeau că știu deja despre afaceri și management.

În prezent, Google este legendară pe plan mondial și depășește cu regularitate granițele inovației în diverse domenii.

„Cum funcționează Google“ cuprinde lecțiile învățate de Eric și Jonathan pe măsură ce au ajutat la clădirea acestei fabuloase companii.

Autorii explică modul în care tehnologia a înclinat balanța puterii dinspre companii către consumatori, arătând că singura cale de a reuși în această lume, aflată în perpetuă schimbare, este realizând produse superioare din punct de vedere calitativ și atrăgând o nouă specie de angajați pluritalentați, pe care Eric și Jonathan ȋi numesc „inteligențe creatoare“.

Tratând subiecte care acoperă o plajă largă, de la cultura și strategia organizațională, talentul angajaților, procesul de luare a deciziilor, comunicarea, inovația, precum și modul de a face față apariției firmelor revoluționare, autorii ilustrează maximele din domeniul managementului („Pentru a ajunge la un consens este necesar dezacordul“, „Exilați valeții dar luptați-vă pentru dive“, „Gândiți în termeni de creștere înzecită, nu de creștere cu 10%“) pigmentând volumul cu numeroase anecdote, de pe tot parcursul istoriei companiei Google, multe dintre ele, cunoscute până acum doar inițiaților, fiind împărtășite acum pentru prima oară publicului.

Într-o epocă în care lucrurile se desfășoară din ce în ce mai rapid, cea mai bună rețetă a succesului unei firme constă în atragerea inteligențelor creatoare și crearea unui mediu în care acestea să poată prospera din plin. „Cum funcționează Google“ vă arată cum să faceți acest lucru.

În timp ce Larry continua să vorbească, Jonathan a avut revelația că inginerii despre care discutau nu erau ingineri în sensul tradițional al cuvântului.

Da, erau realizatori de programe și ingineri de sistem străluciți, dar pe lângă experiența lor vastă în domeniul tehnic, mulți dintre ei aveau simțul afacerilor și o creativitate deosebită.

Larry și Serghei le dăduseră acestor angajați libertăți și puteri neobișnuite pentru că veneau dintr-un mediu universitar.

Conducerea acestor oameni folosind structuri tradiționale de planificare nu ar fi dat rezultate; i-ar fi ghidat, dar în același timp i-ar fi încorsetat. „De ce ai vrea să faci acest lucru?“, l-a întrebat Larry pe Jonathan. „Ar fi o prostie.“