0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Artă
  3. Culori şi tradiţii în folclorul românesc
Carte

Culori şi tradiţii în folclorul românesc

Culori şi tradiţii în folclorul românesc. Editura All
CumpărDetalii carte

Carte de colorat pentru toate vârstele

Autor(i): Devis Grebu
Editura: All
Anul apariţiei: 2016
Pagini: 80 (23x23 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Exuberantele tablouri rustice create de renumitul pictor şi ilustrator Devis Grebu aşteaptă, mai mult sau mai puţin cuminţi, culorile care să le însufleţească şi să le transforme în opere de artă personalizate.

După ce, pe parcursul a peste 50 de ani, a creat ilustraţii memorabile pentru publicaţii precum „The New York Times“, „Washington Post“, „Le Monde“, „Frankfurter Allgemeine Zeitung“, „Wall Street Journal“, „Time Magazine“, „Le Figaro“, „Forbes“, „Harper`s Bazaar“, „Sports Illustrated“ etc., ca parte a unor colaborări consecvente şi substanţiale, Devis Grebu se aşază acum la masa de desen inspirat de spiritul ludic şi de energia vitală a folclorului românesc.

În urma unei documentări temeinice, artistul a surprins şi a interpretat cele mai importante tradiţii, decoruri şi obiceiuri populare. Aşa se face că, pentru acest volum de excepţie, nu ne-am mulţumit să copiem proiecte de succes de peste mări şi ţări, ci ne-am străduit să adunăm desene originale, inspirate, pline de umor, şi, totodată, reprezentative pentru folclorul autentic.

Cărţile de colorat au crescut şi ele odată cu noi, dar ne amintesc de copilărie pentru că ne redau pofta de joacă şi ne ţin departe de stresul vieţii cotidiene. Nu trebuie să aveţi decât câteva creioane colorate şi să lăsaţi imaginaţia să vă dicteze cum să le folosiţi. Vă veţi bucura astfel de minunatele beneficii ale terapiei prin artă: reducerea tensiunilor şi a anxietăţii, creşterea stimei de sine şi dezvoltarea spiritului creativ. Relaxaţi-vă şi exprimaţi-vă creativitatea prin culoare!

Urmăriţi dezlănţuirea de imaginaţie aflată în miezul fiecăruia dintre desenele acestei cărţi. Urmăriţi felul în care gândul – entitate aproape materială – porneşte din inima desenului, pentru a spune, de fiecare dată, o poveste şi pentru a institui o vrajă.

Mircea Mihăieş