0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Autocunoaștere
  4. Adevărul (cinstit) despre necinste
Carte

Adevărul (cinstit) despre necinste

Cum îi mințim pe toți - dar mai ales pe noi înșine

Autor(i): Dan Ariely
Editura: Publica
Colecţia: Brand Minds
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 288 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cei mai mulți dintre noi credem că suntem niște oameni cinstiți, dar, în realitate, cu toții trișăm. Presupunem că înșelăciunea, la fel ca și majoritatea celorlalte decizii, se bazează pe o analiză rațională de costuri-beneficii. Dar Ariely susține, după care demonstrează, că în realitate forțele iraționale, pe care nu le avem în vedere, determină adeseori dacă ne comportăm etic sau nu. Pentru fiecare Enron sau act de mituire politică, există nenumărate CV-uri înflorite, comisioane ascunse și poșete contrafăcute.

În „Adevărul (cinstit) despre necinste“, Ariely arată de ce este mai ușor să mințim în legătură cu anumite lucruri; cum posibilitatea de a fi prinși contează mai puțin decât credem; și cum practicile de business netezesc drumul comportamentului nonetic, fie cu intenție sau neintenționat.

Ariely explorează modul în care funcționează comportamentul nonetic în viața personală, profesională și politică și modul în care ne afectează pe toți, chiar dacă noi considerăm că avem standarde morale înalte.

Dar nu este totul pierdut. Ariely identifică, de asemenea, ceea ce ne menține cinstiți, indicând calea către dobândirea unui statut etic mai înalt în viața noastră de zi cu zi.

Cu ajutorul unor convingătoare descoperiri personale și academice, „Adevărul (cinstit) despre necinste“ va schimba felul în care ne vedem pe noi înșine, acțiunile noastre și pe ceilalți.

Am fost șocat să aflu cât de răspândită este înșelăciunea măruntă și cu cât poate fi mai nocivă, cumulată, în comparație cu frauda fățișă. Aceasta este cea mai interesantă și cea mai utilă carte a lui Dan Ariely.

Captivantă și perspicace… În stilul său caracteristic, vioi și plăcut, Ariely plonjează adânc în enigma (ne)cinstei omenești, cu speranța descoperirii unor modalități utile de a ne controla comportamentul și de a ne îmbunătăți rezultatele.

Publishers Weekly

Ingenios și delicios, Dan Ariely scormonește ironic modul în care oamenii pun în balanță sinceritatea și înșelăciunea pentru a crea o realitate dintr-o altă realitate, de orbire plină de dorințe. Veți dobândi o mai adâncă înțelegere a propriei voastre etici personale – și a celei împărtășite de către cunoscuții voștri.

Mehmet Oz, MD; Vice-Președinte Columbia University și amfitrion al emisiunii The Dr. Oz Show