0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Autocunoaştere
  4. Animalul social
Carte

Animalul social

Animalul social. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Resursele ascunse care ne arată ce înseamnă cu adevărat să iubeşti, să ai caracter şi să te bucuri de o viaţă împlinită

Autor(i): David Brooks
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 544 (14x20 cm)
Preţ: 56,83 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Trăim astăzi în miezul unei revoluţii a conştiinţei. În ultimii ani, geneticienii, cercetătorii din neuroştiinţe, psihologii, sociologii, economiştii, antropologii şi mulţi alţii au avansat considerabil în înţelegerea structurii de dezvoltare şi a înfloririi umane.

În toate acestea, descoperirea de bază rămâne faptul că fiinţa umană nu este primordial produsul gândirii sale conştiente. Suntem în mod esenţial produsul gândirii ce se desfăşoară sub bariera conştientului.

Zonele inconştiente ale minţii nu sunt vestigii antice ce trebuie cucerite pentru a putea fi domolite. Nu sunt peşteri întunecoase în care se ascund poftele noastre sexuale reprimate. Zonele inconştiente reprezintă de fapt grosul cantitativ al minţii - locul în care se iau cele mai multe decizii şi unde se produc cele mai impresionante acte de gândire. Aceste procese subterane sunt seminţele succesului nostru de la suprafaţa vieţii.

David Brooks a scris o carte absolut fascinantă despre modul în care se formează emoţiile şi caracterul uman. Lectura acestei cărţi ne va oferi răspunsuri la unele dintre cele mai importante şi profunde întrebări:

  • Care este cea mai bună modalitate de a construi relaţii interumane sănătoase?
  • Cum vom reuşi să aducem în prim-plan gândirea imaginativă?
  • Care este baza intuiţiilor noastre morale şi cum ajungem la înţelepciune?

Un studiu fascinant despre impactul pe care procesările inconştiente de informaţie îl au asupra vieţilor noastre.

The Economist

David Brooks dă dovadă de genialitate în modul în care structurează arhetipuri umane şi limpezeşte prin fraze bine ticluite sensuri profunde ale existenţei umane.

The Wall Street Journal

Aceasta este cea mai fericită poveste din câte aţi citit. Este povestea a două vieţi împlinite şi minunate. Este povestea a doi oameni cu cariere reuşite, ce au câştigat respectul prietenilor şi au adus contribuţii semnificative comunităţii, ţării şi lumii în care au trăit.

David Brooks