0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Autocunoaştere
  4. Căi ale fericirii
Carte

Căi ale fericirii

Căi ale fericirii. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Mitologie şi transformare personală

Autor(i): Joseph Campbell
Editura: Herald
Colecţia: Arhetip
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 272 (13x20 cm)
Preţ: 38,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Joseph Campbell, autorul bestseller-ului „Eroul cu o mie de chipuri“, definea cândva mitul ca fiind „religia altor popoare“. Dar a mai spus totodată că una dintre funcţiile de bază ale mitului este aceea de a ajuta fiecare individ pe parcursul vieţii, punând la dispoziţie un fel de ghid de călătorie sau hartă pentru atingerea împlinirii sau, în cuvintele sale, a fericirii.

Pentru Campbell, multe dintre cele mai puternice mituri ale lumii susţin călătoria eroică a individului către fericire.

În „Căi ale fericirii“, Campbell cercetează această latură personală şi psihologică a mitului. Asemenea altor renumite cărţi ale sale, „Myths to Live By“ şi „The Power of Myth“, „Căi ale fericirii“ cuprinde prelegeri şi dialoguri ale lui Campbell care evidenţiază abilităţile sale de povestitor şi capacitatea de a aplica marile teme din mitologia lumii la nivelul dezvoltării şi frământărilor personale.

Aici, autorul ancorează înţelepciunea simbolică a mitologiei de individ, aplicând cele mai poetice metafore mitice la provocările vieţii noastre cotidiene. Campbell se ocupă de întrebările importante ale vieţii.

Combinând povestiri transculturale cu învăţăturile psihologiei moderne, Campbell cercetează modul în care miturile noastre ne modelează şi ne îmbogăţesc vieţile şi arată în ce fel mitul ne poate ajuta pe fiecare să ne identificăm cu adevărat şi să ne urmărim fericirea.