0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Autocunoaștere
  4. Căi ale fericirii
Carte

Căi ale fericirii

Mitologie și transformare personală

Autor(i): Joseph Campbell
Editura: Herald
Colecţia: Arhetip
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 272 (13x20 cm)
Preţ: 38,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Joseph Campbell, autorul bestseller-ului „Eroul cu o mie de chipuri“, definea cândva mitul ca fiind „religia altor popoare“. Dar a mai spus totodată că una dintre funcțiile de bază ale mitului este aceea de a ajuta fiecare individ pe parcursul vieții, punând la dispoziție un fel de ghid de călătorie sau hartă pentru atingerea împlinirii sau, în cuvintele sale, a fericirii.

Pentru Campbell, multe dintre cele mai puternice mituri ale lumii susțin călătoria eroică a individului către fericire.

În „Căi ale fericirii“, Campbell cercetează această latură personală și psihologică a mitului. Asemenea altor renumite cărți ale sale, „Myths to Live By“ și „The Power of Myth“, „Căi ale fericirii“ cuprinde prelegeri și dialoguri ale lui Campbell care evidențiază abilitățile sale de povestitor și capacitatea de a aplica marile teme din mitologia lumii la nivelul dezvoltării și frământărilor personale.

Aici, autorul ancorează înțelepciunea simbolică a mitologiei de individ, aplicând cele mai poetice metafore mitice la provocările vieții noastre cotidiene. Campbell se ocupă de întrebările importante ale vieții.

Combinând povestiri transculturale cu învățăturile psihologiei moderne, Campbell cercetează modul în care miturile noastre ne modelează și ne îmbogățesc viețile și arată în ce fel mitul ne poate ajuta pe fiecare să ne identificăm cu adevărat și să ne urmărim fericirea.