0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Om vs. tehnologie
  4. Superficialii
Carte

Superficialii

Efectele internetului asupra creierului uman

Autor(i): Nicholas Carr
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 352 (14x20 cm)
Preţ: 47,20 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cândva prin 2007, un șarpe de îndoială s-a strecurat târâș în info-paradisul meu. Am început să bag de seamă că internetul exercita asupra mea o influență mult mai puternică și mai complexă decât o făcuse vreodată vechiul meu PC. Nu era doar faptul că stăteam atât de mult timp cu ochii ațintiți la un monitor. Nu era doar faptul că atât de multe dintre obiceiurile și rutinele mele se schimbau pe măsură ce deveneam tot mai deprins cu, și tot mai dependent de, site-urile și serviciile de pe net. Chiar felul în care funcționa creierul meu părea să se schimbe.

Atunci a început să mă preocupe incapacitatea mea de-a da atenție unui lucru mai mult de câteva minute. La început am socotit că problema era un simptom de atrofiere a minții la vârsta mijlocie. Însă creierul meu, mi-am dat seama, nu doar o lua razna. Era flămând. Cerea să fie hrănit așa cum îl hrănea internetul – și cu cât înghițea mai multă hrană, cu atât foamea sporea. Chiar și atunci când nu eram lângă un computer, tânjeam să-mi verific mailul, să dau clic pe diverse linkuri, să fac ceva googling. Voiam să fiu conectat.

Nicholas Carr

O carte pe care ar trebui să o citească toată lumea.

American Scientist

Captivantă și tulburătoare. Toți glumim pe seama modului în care internetul ne transformă pe toți și, îndeosebi, pe copiii noștri în niște zănatici spasmodici, incapabili de cugetare profundă. Nu e de glumit cu acest subiect, ne spune Nicholas Carr, iar pe mine unul m-a convins.

John Horgan, Wall Street Journal

O lectură obligatorie pentru oricine dorește o expunere substanțială, pătrunzătoare și minuțios documentată a tehno-temerilor pe care, oricât de firave ar fi, mulți dintre noi le-am împărtășit în ultimele decenii.

Daniel Menaker, Barnes & Noble Review

Nicholas Carr citează în „Superficialii“ suficient de multe cercetări academice pentru a stârni oricui dubii față de adoptarea totală de către societate a internetului drept o veritabilă forță progresistă.

Peter Burrows, Business Week

Carr analizează în profunzime efectele acestei noi tehnologii asupra culturii umane, unele care ne afectează modul în care funcționează creierul nostru, viața socială și felul în care înțelegem cunoașterea.

Cu o lejeritate de maestru și cu un stil cuceritor, el enunță idei care îi vor încuraja pe cititori să se gândească mai atent la toate aceste aspecte.

Anna Lena Phillips, American Scientist