0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Beletristică
  3. Acasă
Carte

Acasă

Autor(i): Marilynne Robinson
Editura: Litera
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 416 (13x20 cm)
Preţ: 39,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

În romanul „Acasă“, Marilynne Robinson relatează într-o manieră strălucită parabola fiului risipitor, plasată în orașul Galaad din Iowa.

Jack, fiul depravat al reverendului Boughton, s-a întors acasă după douăzeci de ani. Șiret și prefăcut în tinerețe, acum un alcoolic pe umerii căruia atârnă secrete vechi de douăzeci de ani, el este în permanent conflict cu tatăl său cu spirit conservator, deși rămâne cel mai iubit copil.

În timp ce Jack încearcă o reconciliere cu tatăl, începe să lege o relație puternică cu sora sa, Glory, ea însăși revenită acasă cu inima zdrobită după un trecut plin de frământări.

„Acasă“ este o carte luminoasă și binefăcătoare despre familie, secrete de familie și credință, scrisă de una dintre cele mai iubite și mai apreciate autoare ale Americii.

Acasă începe simplu, evitând formulările prețioase și evoluează treptat spre o compoziție complexă, care în ultimele cincizeci de pagini devine de-a dreptul magnifică.

The New Yorker

Un tablou idilic al bunei-cuviințe și al compasiunii, care este, totodată, și o acuzație furioasă și nimicitoare la adresa lașității morale și a păcatelor neizbăvite, nerecunoscute.

The New York Times Book Review

Scriitura lui Marilynne Robinson este atât de pătrunzătoare încât poate să ne schimbe complet modul de a citi.

Chicago Sun-Times