0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Beletristică
  3. Camera de povestit
Carte

Camera de povestit

Camera de povestit. Editura
CumpărDetalii carte

O istorie despre iubire, trădare, răzbunare şi cea mai formidabilă bucată de brânză din lume

Autor(i): Michael Paterniti
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 424 (13x20 cm)
Preţ: 43,35 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

În satul pitoresc Guzmán din Spania, într-o peşteră săpată în coasta unui deal vecin cu casele, o uşă străveche duce la o încăpere înghesuită, de calcar, numită „camera de povestit“.

Aici a ajuns Michael Paterniti să-l asculte pe Ambrosio Molinos de las Heras, producător spaniol de brânză, cum depăna o poveste ciudată şi fascinantă despre o bucată de brânză.

Brânza lui Ambrosio, făcută după o veche reţetă de familie, avea reputaţia de a se număra printre cele mai bune din lume şi se spunea că ar avea calităţi mistice. În seara aceea, când cei doi au ieşit din camera de povestit, Paterniti era complet captivat.

N-a trecut mult şi a plonjat cu totul în viaţa satului: s-a mutat în Guzmán, cu soţia şi copiii mici, ca să caute adevărul despre brânza aceea.

Ce descoperă în cele din urmă nu are nimic de-a face cu fabula idilică despre slow-food pe care şi-o închipuia la început. Dimpotrivă, e absorbit în inima vârtejului unui mister complicat, al unei rivalităţi de sânge care presupune acuzaţii de trădare şi furt, ameninţări cu moartea şi un plan criminal.

„Camera de povestit“ ţine în egală măsură de suspans şi de memorialistică, de jurnalele de călătorie şi de scrierea istorică. Este o operă uimitoare de non-ficţiune literară, scrisă de unul din cei mai talentaţi povestitori americani.

„Camera de povestit“ este un monument superb, plin de pasiune, în cinstea artei şi misterului povestirii; e intensă, amuzantă, umană, devastatoare şi frumoasă. Citind-o, mi-a venit să aplaud, mi-a venit să plâng, mi-a venit să mă mut în Spania. Michael Paterniti este un geniu.

Elizabeth Gilbert, autoarea cărţii „Mănâncă, roagă-te, iubeşte“

De neuitat […] lectură obligatorie pentru toţi cei care consideră că Spania e magică, iar brânza e un dar care exprimă iubirea supremă, pentru cei cărora le plac poveştile despre trădare, disperare, răzbunare şi ispăşire.

The Wall Street Journal

Paterniti te scufundă într-un mediu primitor, al platourilor înalte, rumenite de soare, al sătenilor puşi pe ceartă şi al stilului de viaţă fermecător de altă dată. […] Un pretext minunat pentru o carte […] Ambrosio e un povestitor formidabil, un om al spectacolului înnăscut […] ale cărui accese de emoţie şi locvacitate au un aer trăsnit irezistibil. […] Mă bucur că Paterniti a îndrăznit să ducă până la limită proza de pe etichetele cu descrierile brânzeturilor.

The New York Times Book Review

„Camera de povestit“ este bestseller New York Times şi a fost declarată una dintre cele mai bune cărţi ale anului de: National Public Radio, Entertainment Weekly şi Kirkus Reviews.