0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. Amintirile lui George Enescu
Carte

Amintirile lui George Enescu

Amintirile lui George Enescu. Editura Curtea Veche
Cumpăr
Autor(i): Bernard Gavoty
Editura: Curtea Veche
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 372 (20x20 cm)
Preţ: 50,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Ediția bilingvă (franceză și română) a „Amintirilor lui George Enescu“ redă, apelând la cuvântul scris, o viață care s-a confundat, de cele mai multe ori, cu muzica ce a izvorât din ea.

Cititorul român va pătrunde tainele unui geniu complex și îi va cunoaște povestea, așa cum n-a mai fost spusă.

De la evocarea plină de nostalgie a locurilor copilăriei dintr-un sat moldovenesc, sursă de inspirație mai târziu, prin obstacolele inerente ale afirmării precoce, studiile marcate de luminoase figuri de maeștri, până la maturitatea artistică, această carte este una dintre acele lecturi care te marchează pentru totdeauna.

Un geniu al muzicii universale întâlnește unul dintre cei mai remarcabili critici muzicali: din această întâlnire, care a avut loc într-un ciclu de memorabile discuții la Radiodifuziunea Franceză, s-a născut o operă biografică unică: „Amintirile lui George Enescu“.

Unică și prin faptul că poate fi considerată o autobiografie. Însăși vocea marelui compozitor român, vorbind la persoana întâi, dezvăluie, capitol după capitol, o poveste care își încântă cititorul întocmai unei creații muzicale.

Tumultul trăirilor personale se aranjează în teme riguroase, destinul unui geniu este înscris cu claritate în cel al artei căreia i-a fost predestinat.

Cu o empatie rar întâlnită în scrierile biografice, Bernard Gavoty își asumă și își joacă strălucit rolul de interpret al operei care este viața unui creator autentic.

Când, în iunie trecut, i-am arătat lui George Enescu proiectul ce avea să ducă la publicarea acestui volum, a fost foarte încântat și și-a manifestat satisfacția fără nicio reținere.

Bernard Gavoty