0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Biografii
  3. Amintirile lui George Enescu
Carte

Amintirile lui George Enescu

Amintirile lui George Enescu. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Autor(i): Bernard Gavoty
Editura: Curtea Veche
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 372 (20x20 cm)
Preţ: 50,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ediţia bilingvă (franceză şi română) a „Amintirilor lui George Enescu“ redă, apelând la cuvântul scris, o viaţă care s-a confundat, de cele mai multe ori, cu muzica ce a izvorât din ea.

Cititorul român va pătrunde tainele unui geniu complex şi îi va cunoaşte povestea, aşa cum n-a mai fost spusă.

De la evocarea plină de nostalgie a locurilor copilăriei dintr-un sat moldovenesc, sursă de inspiraţie mai târziu, prin obstacolele inerente ale afirmării precoce, studiile marcate de luminoase figuri de maeştri, până la maturitatea artistică, această carte este una dintre acele lecturi care te marchează pentru totdeauna.

Un geniu al muzicii universale întâlneşte unul dintre cei mai remarcabili critici muzicali: din această întâlnire, care a avut loc într-un ciclu de memorabile discuţii la Radiodifuziunea Franceză, s-a născut o operă biografică unică: „Amintirile lui George Enescu“.

Unică şi prin faptul că poate fi considerată o autobiografie. Însăşi vocea marelui compozitor român, vorbind la persoana întâi, dezvăluie, capitol după capitol, o poveste care îşi încântă cititorul întocmai unei creaţii muzicale.

Tumultul trăirilor personale se aranjează în teme riguroase, destinul unui geniu este înscris cu claritate în cel al artei căreia i-a fost predestinat.

Cu o empatie rar întâlnită în scrierile biografice, Bernard Gavoty îşi asumă şi îşi joacă strălucit rolul de interpret al operei care este viaţa unui creator autentic.

Când, în iunie trecut, i-am arătat lui George Enescu proiectul ce avea să ducă la publicarea acestui volum, a fost foarte încântat şi şi-a manifestat satisfacţia fără nicio reţinere.

Bernard Gavoty