0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Biografii
  3. Monica Seles: Cum am câştigat lupta
Carte

Monica Seles: Cum am câştigat lupta

Monica Seles: Cum am câştigat lupta. Editura Publica
CumpărDetalii carte

Cu corpul meu, cu mintea mea, cu mine însămi

Autor(i): Monica Seles
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 408 (13x20 cm)
Preţ: 43,35 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

„Cum am câştigat lupta“ vorbeşte despre debutul Monicăi Seles în circuitul tenisului profesionist şi despre momentele care i-au marcat cariera de jucătoare de top, cum ar fi câştigarea primului titlu de Mare Şlem la French Open în 1990.

Trei ani după această victorie, a dominat lumea tenisului până când un fan al lui Steffi Graf a înjunghiat-o în spate în timpul unui meci la Hamburg. În acel moment, viaţa Monicăi Seles a luat o turnură sumbră.

Şi-a petrecut următorii doi ani departe de viaţa publică şi de circuitul competiţional, în încercarea de a depăşi disperarea care-i pusese stăpânire pe viaţă. Într-un final, s-a întors la sportul pe care îl adora.

Aflată din nou în lumina reflectoarelor, dar departe de a se fi vindecat, a continuat lupta cu propria persoană – pe timpul zilei se supunea unor antrenamente extenuante, pentru ca mai apoi, seara, să facă excese alimentare care i-au adus nenumărate mustrări din partea antrenorilor şi critici brutale din partea presei.

În 2003, în urma unei accidentări grave, Monica Seles s-a retras din activitatea competiţională, dar a pornit într-o cu totul altă călătorie. A conştientizat gravele probleme emoţionale care o împingeau spre mâncatul compulsiv şi şi-a găsit liniştea şi echilibrul după care tânjea.

Voinţa, talentul uluitor şi sensibilitatea înduioşătoare ale Monicăi Seles transformă experienţa acesteia într-o poveste inspiraţională.

Pe teren, Monica era un munte de tenacitate şi tărie. Aceste însuşiri, dar mai ales dramele sale interioare sunt cele care însufleţesc povestea ei, transpusă în carte. Oricine are de învăţat din determinarea cu care şi-a căutat echilibrul în încercarea de a găsi o viaţă plină de sens şi dincolo de tenis.

Iată o sportivă cu un profund simţ al realităţii, conştientă, până la cele mai mici detalii, de necesitatea unei vieţi dincolo de liniile de tuşă.

Sports Illustrated

Această poveste motivaţională nu este doar a uneia dintre cele mai mari jucătoare de tenis din istorie, ci şi a celui mai generos suflet pe care l-am întâlnit vreodată.

Billy Jean, emblemă a tenisului şi activistă social