0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Biografii
  3. Isaac Newton
Carte

Isaac Newton

Cea mai bună biografie a celei mai uimitoare figuri a științei

Autor(i): James Gleick
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 296 (14x20 cm)
Preţ: 37,57 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

ISAAC NEWTON s-a născut într-o casă țărănească de piatră, în 1642, fără tată și nedorit de către mama sa.

Atunci când a murit la Londra în 1727, era atât de renumit încât i s-au făcut funeralii de stat – onoare fără precedent pentru un supus ale cărui realizări s-au situat în domeniul intelectului.

Cât timp a fost o prezență irascibilă la Trinity College, Cambridge, Newton a inventat proprietăți ale naturii și le-a dat nume – masă, gravitație, viteză – lucruri pe care știința noastră le consideră acum ca de la sine înțelese.

Inspirat de Aristotel, stimulat de descoperirile lui Galileo și de filozofia lui Descartes, Newton a înțeles intangibilul și a avut îndrăzneala să îl măsoare, un salt spiritual fără pereche în generația sa.

James Gleick, autorul cărților „Chaos“ și „Genius“ și unul dintre cei mai apreciați scriitori de literatură științifică din generația sa, îl poartă pe cititor în viața retrasă a lui Newton și oferă explicații surprinzător de limpezi ale conceptelor care au modificat pentru totdeauna modul în care percepem corpurile, repausul și mișcarea – idei atât de fundamentale în secolul XXI, încât se poate spune că, într-adevăr, noi toți suntem newtonieni.

Biografia potrivită pentru profanul interesat… [Gleick] face remarcabil de accesibilă viața acestui om extrem de complex.

The New York Times Book Review

Gleick a transformat cercetarea academică de tip clasic într-o poveste incitantă. Mai mult decât atât, a făcut o treabă minunată recreând viața intelectuală din Britania de la sfârșitul secolului al XVII-lea. El excelează în traducerea discuțiilor ezoterice în explicații clare, simple, pe înțelesul oamenilor moderni.

Science

James Gleick… scoate maximum din extraordinarul său subiect, oferindu-ne o abil construită viziune asupra marelui matematician, în calitate de creator și victimă a epocii sale… [Isaac Newton] este un antidot perfect împotriva multor biografii voluminoase și umflate, care inundă în mod obișnuit piața – și, de asemenea, este un superb punct de pornire pentru oricine este interesat de viața unuia dintre puținele genii indisputabile ale lumii.

The Observer

O lucrare elegant scrisă și pătrunzătoare, care îl reînvie pe Newton și îi face dreptate… Gleick se dovedește a fi nu numai un solid explicator al științei newtoniene, ci și un dotat stilist literar, a cărui discretă empatie cu subiectul său ne face să vedem lumea cu ochii lui Newton.

Los Angeles Times

Cea mai bună biografie a celei mai uimitoare figuri a științei.

New Scientist