0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Biografii
 3. Mahatma Gandhi - O viaţă legendară
Carte

Mahatma Gandhi - O viaţă legendară

Mahatma Gandhi - O viaţă legendară. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autor(i): Romain Rolland
Editura: Herald
Colecţia: Autobiografia
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 192 (13x20 cm)
Preţ normal: 32,00 Lei
Preţ redus: 23,41 Lei
Reducere: 26,85%

Disponibilitate: în stoc

În acest volum biografic, Romain Rolland aduce un tribut imaginii şi luptei lui Mahatma Gandhi. Omul care a renunţat la o carieră bănoasă în avocatură va ajunge să mobilizeze numeroasa populaţie a Indiei împotriva xenofobiei şi a nedreptăţilor săvârşite de Imperiul Britanic.

Rolland descrie cu afecţiune personalitatea lui Gandhi, punând accent pe credinţa acestuia în hinduism, lipsită de fanatism şi de orgoliu, pe modestia lui, pe contrastele pe care a reuşit să le împace atât de bine: eroul Indiei era un om cult, şcolit în Anglia, admirator al lui Tolstoi, traducător al operelor lui Platon, dar totodată îşi iubeşte fără rezerve cultura şi religia indiană.

Deşi încarcerat şi contestat de forţele coloniale, Gandhi şi-a păstrat forţa interioară şi voinţa de a-şi ajuta compatrioţii.

Se pare că trebuie întotdeauna ca un popor să se sacrifice, pentru ca lumea să se reînnoiască… Evreii au fost sacrificaţi pentru al lor Mesia, pe care nu l-au recunoscut atunci când a sosit printre ei, atunci când, pe crucea însângerată, a adus speranţa, deşi poporul evreu îl purta în suflete vreme de secole. Soarta indienilor este mult mai fericită, întrucât ei l-au recunoscut pe Mesia al lor. Iar indienii se îndreaptă cu bucurie către sacrificiul care trebuie să-i elibereze.

Romain Rolland, Mahatma Gandhi
Romain Rolland, Mahatma Gandhi

Definiţia lui Gandhi este exactă: el nu le cere niciodată oamenilor decât ceea ce pot ei să dea. Dar le cere tot ceea ce ei pot da.

Gandhi este de o sinceritate imaculată! Mintea sa nu este ameţită de elixirul puterii, nici inima sa nu este amăgită de vanitate. El este şi rămâne un om asemănător tuturor oamenilor…

Cuprinsul cărţii: „Mahatma Gandhi - O viaţă legendară“

 • Cuvânt înainte
 • Mulţumiri
 • Capitolul 1
 • Capitolul 2
 • Capitolul 3
 • Capitolul 4
 • Capitolul 5
 • Note