0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Biografii
 3. Nadia Gray
Carte

Nadia Gray

Nadia Gray. Editura Integral
CumpărDetalii carte

Diva româncă uitată care a făcut striptease pentru Fellini

Autor(i): Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Colecţia: Români și românce care au schimbat lumea
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 144 (13x20 cm)
Preţ normal: 14,99 Lei
Preţ redus: 13,19 Lei
Reducere: 12,00%

Disponibilitate: în stoc

Artista de origine română a făcut furori cu scena de striptease din capodopera lui Fellini „La dolce vita“. Fugită din România, Nadia şi-a construit o carieră impresionantă la Hollywood, jucând în peste 70 de producţii cinematografice.

Născută în Bucureştiul interbelic, dintr-o mamă basarabeancă şi un tată rus, Nadia Kujnir-Herescu îşi dorea de mică să devină vedetă.

La doar 15 ani, tânăra de o frumuseţe orbitoare, aşa cum o descriu ziarele vremii, debutează pe scena de la Majestic. Ea îi răpeşte inima tânărului avocat Ionel Teodoreanu, autorul romanului La Medeleni. De la acest eşec sentimental, scriitorul a început să fie văzut în faţa paharului!

După cel de-Al Doilea Război Mondial, Nadia şi-a întâlnit prima iubire: aristocratul Constantin Cantacuzino, cunoscut apropiaţilor sub numele de „Bâzu“. Povestea de dragoste dintre cei doi începe într-un avion, când el pilota aeronava, iar ea era pasageră. În timpul zborului, un motor al avionului a luat foc, iar „Bâzu“ încearcă personal să-i liniştească pe pasageri. Cei doi se căsătoresc în acelaşi an, iar în 1947 se hotărăsc să fugă din ţară. La momentul respectiv, „Bâzu“, fiind şi pilotul personal al Anei Pauker, reuşeşte să-şi trimită soţia la filmări în Italia. La 13 ianuarie 1948, a fost desemnat să efectueze un zbor de pasageri la Milano. Ajuns la destinaţie, predă avionul secundului său şi cere azil politic.

Debutul în cinematografie a venit în 1948, când a fost distribuită în producţia franco-austriacă LʼInconnu dʼun soir, în care a jucat rolul principal, alături de Claude Dauphin.

Printre partenerii de film ai Nadiei s-au numărat Marcello Mastroianni, Vittorio de Sica, Errol Flynn, Frank Sinatra şi Maurice Ronet.

Cuprinsul cărţii: „Nadia Gray“

 • La dolce vita = Striptease la divorț
 • Un soț celebru: „Bâzu“ Cantacuzino
 • Când Nadia joacă perfect rolul femeii părăsite… Secretele unei duble evadări spectaculoase
 • „La Medeleni“ într-o oglindă întunecată sau iubirea nefericită a lui Ionel Teodoreanu
 • Intuiția lui Federico Fellini sau cum se sărbătorește o despărțire în stil italian
 • Mama lui Sue Ellen din Dallas? Istoria unei erori
 • New York, New York! Spectacole de cabaret incitante
 • Scene celebre de striptease în filme-cult