0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Biografii
 3. Nadia Gray
Carte

Nadia Gray

Nadia Gray. Editura Integral
Cumpăr

Diva româncă uitată care a făcut striptease pentru Fellini

Autor(i): Dan-Silviu Boerescu
Editura: Integral
Colecţia: Români și românce care au schimbat lumea
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 144 (13x20 cm)
Preţ: 14,99 Lei
Disponibilitate: în stoc

Artista de origine română a făcut furori cu scena de striptease din capodopera lui Fellini „La dolce vita“. Fugită din România, Nadia și-a construit o carieră impresionantă la Hollywood, jucând în peste 70 de producții cinematografice.

Născută în Bucureștiul interbelic, dintr-o mamă basarabeancă și un tată rus, Nadia Kujnir-Herescu își dorea de mică să devină vedetă.

La doar 15 ani, tânăra de o frumusețe orbitoare, așa cum o descriu ziarele vremii, debutează pe scena de la Majestic. Ea îi răpește inima tânărului avocat Ionel Teodoreanu, autorul romanului La Medeleni. De la acest eșec sentimental, scriitorul a început să fie văzut în fața paharului!

După cel de-Al Doilea Război Mondial, Nadia și-a întâlnit prima iubire: aristocratul Constantin Cantacuzino, cunoscut apropiaților sub numele de „Bâzu“. Povestea de dragoste dintre cei doi începe într-un avion, când el pilota aeronava, iar ea era pasageră. În timpul zborului, un motor al avionului a luat foc, iar „Bâzu“ încearcă personal să-i liniștească pe pasageri. Cei doi se căsătoresc în același an, iar în 1947 se hotărăsc să fugă din țară. La momentul respectiv, „Bâzu“, fiind și pilotul personal al Anei Pauker, reușește să-și trimită soția la filmări în Italia. La 13 ianuarie 1948, a fost desemnat să efectueze un zbor de pasageri la Milano. Ajuns la destinație, predă avionul secundului său și cere azil politic.

Debutul în cinematografie a venit în 1948, când a fost distribuită în producția franco-austriacă LʼInconnu dʼun soir, în care a jucat rolul principal, alături de Claude Dauphin.

Printre partenerii de film ai Nadiei s-au numărat Marcello Mastroianni, Vittorio de Sica, Errol Flynn, Frank Sinatra și Maurice Ronet.

Cuprinsul cărţii: „Nadia Gray“

 • La dolce vita = Striptease la divorț
 • Un soț celebru: „Bâzu“ Cantacuzino
 • Când Nadia joacă perfect rolul femeii părăsite… Secretele unei duble evadări spectaculoase
 • „La Medeleni“ într-o oglindă întunecată sau iubirea nefericită a lui Ionel Teodoreanu
 • Intuiția lui Federico Fellini sau cum se sărbătorește o despărțire în stil italian
 • Mama lui Sue Ellen din Dallas? Istoria unei erori
 • New York, New York! Spectacole de cabaret incitante
 • Scene celebre de striptease în filme-cult